Megmutatjuk az elmúlt évek legdrágább karácsonyfáit

A tavalyi évben bemutatott 4,4 milliárd forintos karácsonyfa kapcsán feltehető a kérdés: vajon mennyit képesek fizetni emberek, üzletek, bevásárlóközpontok vagy országok a tökéletes karácsonyfa megalkotásáért. Bemutatjuk az elmúlt két évtized legdrágább karácsonyfáit – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 12. 24. 20:03
legdrágább fa
Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsonykor sokan feldíszítik otthonaikat kívül-belül fényekkel és dekorációkkal, de a legfontosabb szereplő a karácsonyfa. A különböző üzletek, hotelek és bevásárlóközpontok számára pedig remek lehetőséget jelent, hogy olyan karácsonyfát készítsenek (jelen esetben a legdrágább darabot) ami odacsalhatja a kíváncsi embereket. A díszítéshez például nem egyszer ékszereket, gyémántokat és aranyat is használnak annak érdekében, hogy lenyűgözzék a látogatókat.

Az elmúlt húsz év fái között között van olyan, amely akár több milliárd forintot is érhet, és van olyan is, amelyet – mivel nem tűlevelű fenyő az alapja – többször is felállítottak már.

A tízes listát itt tekinthetik meg:

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Hét ehető karácsonyfadísz – nemcsak szépek, finomak is

Csupán néhány alapanyagra és egy kis kézügyességre lesz szükség, hogy igazán „finom” legyen idén a karácsonyfadísz. Csak arra kell figyelni, nehogy elfogyjon az összes karácsonyfadísz még karácsony előtt – írja a mindmegette.hu.

SZALONCUKOR

Ezt a karácsonyi finomságot akár otthon is elkészíthetjük. A fára pedig simán felakaszthatjuk, ha a csomgolásán átfűzünk egy cérnát.

MÉZESKALÁCS

A mézeskalácsot cukormázzal, dekorgyöngyökkel, cukorkákkal kedvünkre díszíthetjük, de a fán akár önmagában is szuperül fog mutatni.

HABKARIKA

Egy igazi retró desszert, ami már a nagymamáink fáját is díszítette.

KukoricaFÜZÉR

Csak kipattogtatjuk a kukoricákat, felfűzzük őket egy cérnára, és tehetjük is fel a fára a fényfüzér mellé!

PILLECUKORFÜZÉR

Akárcsak a kukoricafüzérnél, itt is csak csak annyi a feladat, hogy sorban fel kell fűzni őket egy cérnára. Nemcsak a forró csokin, de a karácsonyfán is nagyon jól fog mutatni.

SZÁRÍTOTT NARANCSKARIKÁK

Vékonyan felszeleteljük, majd 50-60 fokon, sütőpapírral bélelt tepsin és kicsit nyitott ajtóval pár óra alatt, vagy akár radiátorra téve pár nap alatt is kiszáríthatjuk.

LINZER

A linzer nemcsak finom, de egy cérnára felfűzve a karácsonyfán is nagyon jól tud mutatni – főleg, ha csillag vagy hópihe alakú kiszúrókat használunk.

Tovább

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.