Zátonyra futott egy komp a Botteni-öbölben

A kompon tartózkodó 331 utasból és a 98 fős legénységből senki sem sérült meg – közölte a finn parti őrség.

Forrás: MTI2020. 11. 22. 9:24
Cruise ferry Viking Grace runs aground at Mariehamn
View of Viking Line cruise ferry Viking Grace after it ran aground with some 300 passengers in south of Mariehamn, autonomous Aland Islands territory, Finland November 21, 2020. According to the Coast Guard, no injuries or oil leaks have occurred and there is no immediate danger for passengers. Lehtikuva/Niclas Nordlund via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. FINLAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN FINLAND. NO THIRD PARTY SALES. NOT FOR USE BY REUTERS THIRD PARTY DISTRIBUTORS - RC2Q7K9VUZXA Fotó: via REUTERS Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zátonyra futott egy komp a Botteni-öbölben, a 331 utasból és a 98 fős legénységből senki sem sérült meg – közölte a finn parti őrség a Twitteren szombaton.

Az összesen 2800 utas szállítására alkalmas komp a Finnország és Svédország között található Aland-szigetek székhelye, Mariehamn kikötőváros közelében feneklett meg. A finn hatóságok közölték, hogy senki sincs közvetlen életveszélyben, és a hajó nem kapott léket.

A Viking Line társaság zátonyra futott kompja
Fotó: REUTERS

A Viking Line hajózási vállalat kompja a svéd fővárosból, Stockholmból tartott a finnországi Turkuba. A hajó menetrend szerint megállt Mariehamnban. A baleset idején erős szél fújt a tengeren. A Viking Line vizsgálatot indított az ügyben.

A finn parti őrség a Twitteren fotót is közzétett a zátonyra futott kompról.

Szeptemberben a Viking Line egy másik utasszállító kompja feneklett meg a körülbelül 6500 szigetből álló Aland-szigeteknél, akkor sem sérült meg senki. A sekély víz és a szűk átjárók miatt nehéz nagy hajókkal közlekedni a térségben.

Tragikus szesztúra

Az MS Estonia elsüllyedése – a Titanicé után a második legtöbb emberáldozatot követelő hajószerencsétlenség békeidőben – 26 év után is újabb kérdéseket vet fel. A napokban közölt felvételeken hatalmas lyuk látható a hullámsírban nyugvó hajótesten. Az engedély nélküli kutatást végzők szerint ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy az észt hajó tengeralattjáróval ütközött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.