Eleonóra 2024. február 21.
logo

Aligha-politikusok

Hertelendy Gábor
2020.10.29. 15:06
Aligha-politikusok

Hiteltelenség és bénázás. Megszokhattuk, hogy a baloldal nem segít a járványkezelésben, sőt inkább hátráltatja. Most a Párbeszédnek sikerült újra lejáratnia magát javaslatcsomagjával és annak visszavonásával.

A 11 pontos elképzelés olyan blődségeket tartalmaz, mint a magánrendezvények és a kulturális események teljes betiltása, a tömegközlekedés használatának jelentős korlátozása vagy a kétméteres távolságtartás rendszeres, minden helyzetben történő betartása. A tüntetések persze – szerintük – megtarthatók. Jól láttuk, milyen tömegnyomort okoz már egy többezres demonstráció is, gondoljunk a színművészetisek október 23-i tüntetésére, ahol egymás hegyén-hátán zsúfolódtak össze a tiltakozók. Az rendben van – szerintük. De hát kell a politikai támasz. Elvégre hetente posztoltak közösségi oldalukon az egyetemi blokád és a tan(ács)köztársaság melletti „kiállásukról”.

A törpepárt csetlés-botlása már a vérbeli baloldali véleményvezérnek, Hont Andrásnak is sok volt, Karácsonyék abszurd viselkedésére úgy reagált: „Látom ellenzéki érzelmű, Karácsonnyal többnyire rokonszenvező idősebb ismerőseimet is, amint felháborodnak, és Karácsonynak tudják be az ötletet. Más fórumokon meg a vásárlási idősáv újbóli bevezetésének szintén párbeszédes javaslata miatt tört ki a népharag.” De a publicista keményen szétszedte a parlamenti képviselőt is, szerinte „Szabó Tímea udvartartása nincs tekintettel semmire. Sem a gyermekek nevelési és társasigényeire, sem a kegyeleti szempontokra.”

A baloldal így aztán kénytelen-kelletlen visszavonja a meggondolatlanságtól átitatott, már-már közhellyé avanzsálódott javaslatát. Ne csodálkozzunk, ha egy második Demszky-korszakra hajazó városvezetést vélünk felfedezni a balliberális főpolgármester képében. Nem képesek Budapest irányítására, népszavazás kezdeményezésével vezetik félre saját szavazóikat, miközben ezt még a törvényi szabályozás sem teszi lehetővé. Síránkoznak Budapest költségvetésén, miközben az közel 28 milliárd forint pluszt könyvelhetett el a második negyedévben. A Lánchíd felújítása nem halad, forgalmi dugótól szenved nap mint nap a főváros. Ezután miniszterelnök-jelöltet állítanának ki. Karácsony Gergelyt, ki mást?

Megfordult a fejükben, hogy alaposan áttanulmányozzák a jogi és az anyagi kereteiket? Hogy alapos programmal álljanak elő saját táborukhoz? Hogy segítsék észszerű megoldásokkal a járvány elleni védekezést? A válasz mindháromnál egyértelmű: aligha.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.