idezojelek

Az oroszok hazudnak

Elég öreg vagyok ahhoz, hogy tudjam, ez az állítás igaz. Már éltem, amikor meghalt Brezsnyev, amikor meghalt Andropov (az olvasók többsége a nevére sem emlékszik), emlékszem a csernobili katasztrófára.

Cikk kép: undefined
Fotó: Makszim Sipenkov

Tehát tudom, megtanultam, megtapasztaltam, hogy az oroszok szavai nem mindig fedik a valóságot. Egyébként én egy kicsit óvatosabban fogalmaznék a hazugságról, mert azt hiszem, hogy kevésbé hazudnak, mint inkább manipulálnak azzal, hogy nem fedik fel a valóság minden részletét. De fogadjuk el, hogy hazudnak, mert így még írni is könnyebb lesz.


Sosem hallottunk még olyat, hogy egy politikus hazudik, ugye? 


De térjünk vissza az oroszokra! Szóval az oroszok hazudnak, ezt mondja minden szakértő, szerte a nyugati világban. El is fogadjuk, hogy az oroszok hazudnak. 

Aztán jön egy repülőgép-szerencsétlenség, merénylet, a fene tudja, mi volt ez. Azt mondják az oroszok, hogy meghalt a Wagner-vezér, Prigozsin. Hogy mit mondanak az előbb idézett szakértők, akik szerint az oroszok mindig hazudnak? Ők is azt mondják, amit az oroszok: meghalt Prigozsin. A nyugati szakértők, akik szerint az oroszok akkor is hazudnak, amikor kérdeznek, elhiszik, amit az orosz vezetéshez köthető állami szervek állítanak Prigozsin haláláról. Azt mondják, ez most biztosan igaz. Tehát az oroszok mégsem hazudnak? 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Higgyük el, hogy az oroszok nem hazudnak! Egy kérdést engedjenek meg. Van egy nő, kezében a mobiljával, és lefilmezi, ahogyan felrobban a repülőgép. Honnan tudta, hogy ezt a repülőt kell filmezni? 

Az egyik reggel volt egy dróntámadás, amikor Moszkvára törtek így rá (szerintem Miskolcra se tudnának rátörni, de ezt engedjük el), és egy drón berepült az egyik lakás ablakán. A szerkezeten valamilyen robbanóanyag volt. A lakás tulajdonosa nem menekülni kezdett, hanem őrült módon levideózta a drónt a bombával, majd hirtelen eszébe jutott, hogy az orosz állami hírügynökségnek kellene nyilatkoznia. Ugye ez is hihető? Az oroszok tele vannak ilyen hétköznapi hősökkel, akik videót készítenek váratlan támadásokról. Nem félnek. Már csak az a kérdés, hogy amikor közelít egy bomba felém, akkor minek videózok, hiszen ha az felrobban, a videó is megsemmisül. Na de kit érdekel mindez, a 15 perc hírnév fontos.

Igen, az oroszok hazudnak, de nevezhetjük ezt hosszú sakkpartinak vagy egy jól megrendezett színháznak is, amiben mindenki hisz, mert senki sem akar gondolkodni, kételkedni. 
Hazudnak az oroszok, de szerencsére senki más sem hazudik, talán csak az ukránok, esetleg Bidenék… Közben persze az is kiderült, hogy az amerikaiak nagyban játszottak: nemcsak az ukránokat támogatták jelentős mértékben a háború folytatásában, hanem az oroszokat is.

Tehát mindkét fél legnagyobb támogatói az amerikaiak. Meglepődtünk? Nem. Nem, mert tudjuk, hogy az oroszok is hazudnak. És az ukránok is hazudnak. De a hazugság- és képmutatásverseny nyertese mégis a bideni Amerika. 
 

Borítókép: Moszkva, 2023. június 26. Rendőrök lezárják a moszkvai Vörös tér bejáratát a Wagner orosz magánhadsereget vezető Jevgenyij Prigozsin lázadása után. A lázadás még június 24-én vérontás nélkül véget ért, mert Prigozsinnal megegyezett a közte és az orosz vezetés között közvetítő fehérorosz elnök (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

A tabudöntő Hunnia emlékezete

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A radikalizmus nem szélsőségesség

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Nemzeti maximum vagy nihilizmus

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Sakk! Ideje észbe kapni

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.