idezojelek

Gyurcsányék könnyen lehet, hogy már most elbukták a választást

Muszáj lesz vállalni ezért a felelősséget.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Izzik a hazai politikai élet. Felhévizy arra számított, hogy a kampány egy kicsit később kezdődik majd el, de annyira felgyorsultak az év első két hónapjában az események, amire eddig nem nagyon volt példa. A kegyelmi ügy és az azt követő lemondások miatt a baloldal vérszemet kapott, úgy érezte, hogy fogást találhat a kormányon. De nem így történt. Összetrombitáltak egy politikamentesnek hirdetett inluenszertüntetést, amiről később kiderült, hogy egyáltalán nem volt politikamentes, sőt a békés, erőszak elleni tüntetés erőszakba is torkollott. A Pesti Srácok operatőrét és riporterét körbevették a tüntetők, ha a rendőrök nem mentik ki onnan őket, akkor valószínűleg a lökdösődésnél súlyosabb tettlegesség éri őket. 

Rendkívül gyorsan, két hét alatt lezárta a kegyelmi ügyből fakadó belpolitikai helyzetet a jobboldal, a héten már csak pár százan vettek részt az ügyben tartott baloldali tiltakozáson, a kormánypártok pedig megnevezték az új államfőjelöltjüket – mondta közösségi oldalára feltöltött új videóelemzésében Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Hozzátette, ez azt jelzi, hogy az ügyből már középtávon sem tud politikai szempontból profitálni a balliberális oldal, a jobboldal sikeresen kezelte a krízishelyzetet.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezzel szemben a baloldalon sűrűsödnek a problémák. 

Míg a jobboldal képes volt levonni a konzekvenciákat, vállalta a következményeket, addig a baloldal nem volt képes ugyanezt megtenni. Ugyanis két politikusukat is elítélte a bíróság, de ennek ellenére egyikük sem vállalja a tetteiért a felelősséget, nem mondanak le

Fekete-Győr Andrást, a Momentum korábbi elnökét másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték egy 2018-as ellenzéki demonstráción eldobott füstgránát és az azt követő lökdösődés miatt. A büntetést a bíróság két év próbaidőre felfüggesztette. A DK-s Varju Lászlót pedig a másodfokú testület ítélte el garázdaság és a választás rendje elleni bűncselekmény és testi sértés miatt.

„Tizennyolc év alatt a baloldalon nem változott semmi, a hatalom megszerzéséért vagy megtartásáért továbbra is bármire képesek: hazugságra, erőszakra, vagy ha kell, akkor csalásra is. […] Csalóknak és erőszaktevőknek egyszerűen nincs helyük a magyar Országgyűlésben” – fogalmazott Hollik István pénteki videójában. Majd a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója, nagyon helyesen, leszögezte: követelik, hogy Varju László távozzon a közéletből, és ugyanerre szólította fel Fekete-Győr Andrást is. 

Korábban Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője is felszólította Varju Lászlót a lemondásra és a közéletből való távozásra. Erre a DK-s politikus pökhendi módon úgy reagált, hogy inkább Kocsis Máténak kellene eltűnnie. 

– Ennyit a legendás baloldali felelősségvállalásról. De rossz hírem van a ellenzéknek, muszáj lesz vállalni a felelősséget, mert az emberek nem hülyék. Pontosan látják azt, hogy amíg a jobboldal képes volt vállalni a következményeket, a baloldal nem képes erre. Ha a következő napokban sem történik meg a felelősségvállalás és lemondás, az bizony könnyen jelentheti azt is, hogy Gyurcsányék már ezekben a napokban el is veszítik a választásokat – gondolta magában Felhévizy, majd átforgatta és egy kicsit meglocsolta a pincében a tavaszt váró leandereit.

Borítókép: Varju László Gyurcsány Ferenccel egyeztet (Fotó: Havran Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.