idezojelek

Gulyás Márton nem tudta elhallgattatni a Partizánban Tölgyessy Pétert

Nem jött be a trükk.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A Partizánban Gulyás Márton Tölgyessy Péterrel beszélgetett. Az SZDSZ egykori elnöke elemezte a hazai és a nemzetközi politikai helyzetet. Gulyás igyekezett kontextusba helyezni a beszélgetést, azaz rögtön elmondta, hogy a júniusi választáson melyik párt hány szavazatott kapott és természetesen kiemelte, hogy arányaiban ez volt a Fidesz leggyengébb EP-szereplése. Tölgyesi nem hagyta magát és a következőket mondta a műsorvezető bánatára:

Szerintem két győztes van. Nehéz volna azt mondani, hogy a Fidesz nem győztes. A többi európai kormánypárthoz képest irtózatosan jól szerepelt. Ez a 44 százalék egy álom volna. A német Szociáldemokrata Párt például 13 százalékot kapott, Macron pártja 15 százalékot. Ez egyfelől egy nagyon jó eredmény, egy máltai párt előzte meg csak őket.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor pedig Tölgyessy a választásokat elemezve úgy fogalmazott, hogy Magyar előretörésével „fej fej mellett van a két blokk”, Gulyás Márton szeme felragyogott, rá is kérdezett, hogy a Fidesz és a Tisza Párt?

Tölgyessy azonban helyre tette, mert a két blokk alatt ő nem a Fideszt és a Tiszát, hanem a Fideszt és a rendszerváltást akarókat értette. Utóbbi szavazók megoszlanak a Tisza, a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség és a többi, az Európai Parlamentbe nem bejutó párt között. 

Kicsit kínos, kellemetlen volt a beszélgetés ezen része. Könnyen lehet, hogy Gulyás többet nem hívja be Tölgyessyt, mert nem úgy táncolt, ahogy ő fütyült.

Ez bizony ciki volt.

Borítókép: Gulyás Márton (Forrás: YouTube/Képernyőkép)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Százezrek a romok alatt

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.