idezojelek

Gyurcsány olyat tett, amit nagyon meg fog bánni

A DK-vezér potyautasként felkapaszkodott a hisztériavonatra.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Löffler Péter

A baloldal ismét bakot lőtt. Ezúttal az okostelefonok iskolai korlátozása ellen hergelt, de a felmérések szerint ismét szembemennek a többség véleményével. 

Megalapozott döntés a mobiltelefonok használatának korlátozása az iskolákban a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) kutatása szerint is. A felmérés szerint a többség úgy véli, hogy tanítási időben korlátozni kell a diákok okostelefon-használatát. 

A még márciusban készített országos reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek 94 százaléka az általános iskola alsó tagozatában, 89 százalékuk az általános iskola felső tagozatában, 73 százalékuk pedig a középiskolákban is szükségesnek tartja az okoseszközök használatának korlátozását.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felmérésből kiderül, tízből kilenc magyar szerint az okostelefon-használat függőséget okozhat, ráadásul a fiatalok közösségi életére és egészségi állapotára is negatívan hat. A válaszadók 77 százaléka gondolja azt, hogy az okostelefon-használat miatt romlik a fiatalok testi egészsége, 72 százalékuk szerint pedig a fiatalok idegrendszeri fejlődését és a lelki állapotát (71 százalék) is negatívan befolyásolja.

A válaszadók döntő többsége, 81  százalék szerint a túlzott kütyühasználat miatt a fiatalok kevesebb időt töltenek igazi közösségekben, 72 százalékuk pedig úgy véli, emiatt több a magányos fiatal, mint régebben. 

A 18 év alatti gyermeket nevelő szülők még határozottabbak: 96 százalékuk szerint az okostelefon-használat függőséget okoz.

Ebbe a térbe érkezett meg Gyurcsány Ferenc, és jó érzékkel ő is csatlakozott a baloldali megmondóemberek által fűtött, mesterséges hangulatkeltéshez:

[…] Lehet kettesnek lenni fizikából, valójában érdektelen. Emberként ne kapjanak kettes osztályzatot a gyerekeink, és betanult válaszok helyett inkább kérdezzenek, csodálkozzanak, lázadjanak, és persze tanuljanak is, de leginkább értsék, hogy mi, miért és hogyan működik a világban, az irodalomban, a történelemben, a kémiában. Hogy mikor lett vége pontosan a harmincéves háborúnak, az egyáltalán nem fontos. Szerintem, és bocsánat a történelemtanároktól. Szóval, szerintem minden oka megvan a mai tizenéveseknek, hogy lázadjanak. De ha lehet, semmiképpen ne mondják meg a szüleiknek, hogy én biztattam erre őket. Ennyire én se vagyok bátor :).”

Még viccelődik is a Feri, ez igen!

Sir Winston Churchillnek tulajdonítják azt örökbecsű mondatot, mely szerint:

Ha egy ember 30 éves kor alatt nem liberális, akkor nincs szíve, ha viszont 30 fölött nem konzervatív, akkor nincs esze.

Hangzatos mondás, és sok igazság is van benne, nem vitás. Azonban a magyar fiataloknak, amikor mérlegelnek, nem elhanyagolható szempont a bohó lázadás mellett az sem, hogy történetesen ez a fölöttébb gonosz, elnyomó kormány volt, amely lehetővé tette nekik, hogy 25 éves korukig ne fizessenek adót. Úgyhogy a Gyurcsány-féle, jópofának szánt közlés ismét egy zsákutca. Ezt a lépését borítékolható, hogy megfogja bánni a DK-vezér, mert ezúttal is csak annyit tett, hogy szokásához híven potyautasként felkapaszkodott a mesterségesen gerjesztett baloldali hisztériavonatra, amely, mint mindig, ezúttal is vakvágány felé zakatol.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Dunántúli Napló/Löffler Péter)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Százezrek a romok alatt

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.