idezojelek

Kiderült Verhofstadt féltve őrzött titka, a magyarfóbiás politikus kimutatta a foga fehérjét

Lehullt a lepel.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Olaf Scholz német kancellár a ZDF német közszolgálati televíziónak adott éves nyári interjúban vasárnap este az ukrajnai háborúval kapcsolatban a következőket mondta:

„Úgy vélem, hogy most jött el az a pillanat, amikor meg kell beszélnünk, hogyan tudnánk gyorsabban kijutni ebből a háborús helyzetből annál, amit a jelenlegi helyzet mutat.[…] Minden bizonnyal lesz még egy békekonferencia. […] Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel egyetértünk abban, hogy ennek Oroszország bevonásával kell történnie.”

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Guy Verhofstadt Scholz szavaitól teljesen kikészült és idegességében elárulta a féltve őrzött titkát: nem akar békét, háborút akar:

Kényszerítsük térdre Putyint… aztán tárgyaljunk az Ukrajna teljes szuverenitásának helyreállításához szükséges feltételekről!”

A liberális belga politikus rendszeresen támadja a magyar miniszterelnököt is, mert hajlandó volt Putyinnal tárgyalni. Sőt volt olyan posztja is, amelyben Putyint már egyenesen a magyar miniszterelnök barátjaként aposztrofálja. De arról valahogy rendszeresen megfeledkezik, hogy pont ő volt az, aki a legnagyobbat kaszálhatta korábban az orosz elnökkel való üzleteken. A baloldal tipikus álszentségét és a felháborító, elvtelen kettős mércéjét mi sem mutatja jobban, mint hogy a volt belga miniszterelnök egy olyan cég igazgatótanácsában foglalt helyet, amelyik világszerte LNG-t (cseppfolyósított gázt) is szállít. A vállalat emellett a szárazföldi kiszolgálásban, az energiahordozó tárolásában és visszagázosításában is aktívan részt vesz szinte minden kontinensen. A szállítmányozó cég a legnagyobb orosz céggel, a Gazprommal is szerződött.

A nemzetközi baloldal Magyarország mindenkori bírálásáért és a magyar kormány ostorozásáért felelő politikusa ismét bebizonyította, hogy a háború folytatásában érdekelt, és jó liberális szokás szerint más szemében a szálkát is észreveszi, de a sajátjában a gerendát sem.

Borítókép: Guy Verhofstadt (Fotó: MTI/EPA/Alessandro Della Valle)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Az elbeszélési módok és a valóság

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.