Ki ne…?

Ki ne akarná, hogy még szemétlevitelkor is az arcába tolják a propagandát?

Belák Tamás
2021. 02. 12. 14:05
null
Forrás: Belák Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely és népes csapata felcsapott szemétszállítónak. Legalábbis ez volna az egyetlen elfogadható magyarázat arra az arcátlan és erőszakos propagandára, mely elől már magánterületen belül is képtelenség elrejtőzni. Természetesen a „Ki ne…?” mottójú leplezetlen kormányszapulásról beszélek, mely gigászi molinókon, falakon, hirdetőtáblákon és most már lakóházak szemeteskukáinak tetején is megkerülhetetlen vizuális szennyként emeli meg a másként gondolkozók pulzusszámát nap mint nap.

Igen, már a szemetemet sem vihetem le anélkül, hogy kiszúrja a szememet a Fidesz-narancssárgára színezett „Ki ne…?” felirat és a hozzá csapott önajnározó szöveg, miszerint személyesen Budapest politikai vezetőinek kellene hálát adnom, amiért elszállítják a hulladékot (miközben csak növelik azt a mellékelt képeken látható módon).

Fotó: Belák Tamás

A főpolgármester elkeseredettsége az állítólag pénzhiány és kivéreztetés miatt odáig jutott, hogy minden egyes alapvető, a város működéséhez és fenntartásához elengedhetetlen szolgáltatást (a tömegközlekedéstől kezdve a szemétszállításig) a saját érdemeként tüntet fel. Hogy ezt mindenki orra alá dörgölje, didaktikus és félreérthetetlen utalásokkal nevezi meg a szóban forgó feliratokon a csúnya, gonosz bácsikat is, akik mindenáron meg akarják akadályozni a város zökkenőmentes működését, és ha rajtuk múlna, holnaptól nem járnának a villamosok.

Ugyan nem vagyok szakértő, de a gigantikus hisztikampány egész biztosan nem viszi előrébb sem a tömegközlekedést, sem a felújítási munkákat, sem a szemétszállítást. Egy már amúgy is sikeresen kialakított közhangulatot gerjesztenek megállás nélkül: az ellenzékieket a kormány, az üzenettel egyet nem értőket saját maguk ellen hergelik még jobban.

Persze mint tudjuk, Magyarországon olyan kemény diktatúra és jobboldali propaganda uralkodik, hogy Budapest kitapétázása ezekkel a feliratokkal a baloldali narratíva szerint hősiesen bátor, önzetlen szembeszállásnak minősül az elnyomórendszer ellen (szerintem a 444 sem fogalmazhatta volna meg ezt szebben).

Fotó: Belák Tamás

Én mindenesetre várom, mikor bukkannak fel Geriék a házunk bejárata melletti kukáknál reggel 6 órakor FKF-es egyenruhában. Két hisztiroham között futná az idejükből, pénzbe se kerülne, és végre kézzelfogható bizonyítéka lenne annak, hogy tesznek valamit a városért. Köszönök majd nekik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.