időjárás 11°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Ez a pécsi vereség belefér

2003.12.19. 00:00

K O S Á R L A B D A

Rögvest a kezdés jelezte a soproniak elszántságát – 11-2-es első két perccel adták a hazaiak tudtára, a két pontért jöttek. Meg is szerezték, hiszen a negyedik negyed után ez állt a táblán: Ruzomberok–Orsi-Sopron 94-64. Mindez azt jelenti, hogy a női Euroligában ismét a továbbjutásért játszhat az egyelőre az A csoport ötödik helyén álló társaság. „Megmutattuk, továbbra is számolni kell velünk” – örvendett a szerda esti találkozó után Natália Hejková, a magyar csapat szakvezetője.
Rátgéber László már többször ült a Gdynia vendégkispadján, így ismerősként indulhatott csapatával Lengyelországba. Éppen ezért sokkoló volt a tegnapi összecsapás kezdete: Dydekék 10-0-ra húztak el…
Persze Iványi Dalmáékat nem abból a fából faragták, akik hamar feladnák – 20-nál már utolérték riválisukat. A folytatásban is inkább a magyar bajnok vezetett néhány ponttal, annak ellenére is, hogy légiósa, Anderson térdsérülése miatt sírva ült a padra. Károlyi Andreát nem lehetett tartani, duplák, triplák kerültek a neve mellé, már amikor működött az eredményjelző tábla… Rengeteget állt ugyanis a játék technikai problémák miatt, ami felettébb kínos egy ilyen rangos összecsapáson. Mindez a pécsieket zavarta jobban, akik a végén már csak arra törekedtek, ne kapjanak ki nyolc pontnál többel, hiszen odahaza 65-56-ra nyertek. Nos, végül csak héttel (70-63) kerekedett felül a Gdynia, azaz összevetésben jobbak a mieink.
Az Európa-kupában a Diósgyőr 68-53-ra kikapott a török Fenerbahce vendégeként, a Szolnok viszont lapzárta után játszott a Crvena zvezda otthonában.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.