időjárás 25°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Röviden

MTI
2004.06.29. 23:00

Vitray vezeti a sporttanácsot
Mádl Ferenc köztársasági elnök – Medgyessy Péter miniszterelnök előterjesztésére – június 10-i hatállyal kinevezte Vitray Tamást a Nemzeti Sporttanács, a magyar sport különböző érdekeinek összehangolására hivatott testület elnökének. Az államfő a kinevezési okmányt tegnap nyújtotta át a Telesport főszerkesztőjének a Sándor-palotában. A sporttörvény szerint a 15 fős Nemzeti Sporttanács javaslatot tesz a rövid-, közép- és hosszú távú sportstratégia megalkotására, az állami támogatások elosztására, valamint lehetőséget és teret biztosít az érdekegyeztetésre. (MTI)

Kiss Balázs befejezte
Sorozatos sérülések miatt a 32 éves olimpiai bajnok kalapácsvető Kiss Balázs úgy határozott, hogy befejezi pályafutását. A veszprémi atléta az 1996-os ötkarikás győzelem mellett az 1998-as budapesti Eb-n ezüstérmes lett. (MTI)

Pars második
A prágai nemzetközi atlétikai versenyen a férfi-kalapácsvetést
a világbajnoki bronzérmes japán Murofusi Kodzsi nyerte (81,92) Pars Krisztián előtt (79,59). (MTI)

Garamvölgyi a kapitány
A Magyar Röplabda Szövetség vezetése a férfi válogatott szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőre történő felkészítésre Garamvölgyi Mátyást bízta meg a szövetségi kapitányi teendők ellátásával. A korábbi kapitány, Demeter György június 24-én mondott le, mivel meghosszabbította szerződését törökországi klubjával. (MTI)

Marad az időmérő
A korábbi tervektől eltérően mégsem módosul az időmérő edzések lebonyolítása a július 9–11-i Formula–1-es Brit Nagydíjtól, így továbbra is kétszer egy órás, s egy-egy mért körből álló kvalifikáció lesz a program. (MTI)

Nehéz csoportban
Az Európai Ligák Uniója által szervezett férfi kosárlabda kontinenstorna A csoportjában a Debrecen ellenfele a görög bajnokságban 5. PAOK Szaloniki, az Adriai Ligában 5. szerb-montenegrói Buducnost Podgorica, a német elődöntős Alba Berlin, a belga bajnok Charleroi és a francia döntős Gravelines lesz. A körmérkőzések után az első két helyezettek, illetve a két legjobb harmadik léphet tovább a nyolcaddöntőbe. (MTI)

Kötelező vérteszt
Csütörtökön, két nappal a Tour de France kerékpáros körverseny rajtja előtt mind a 189 nevezőnek kötelező hematokritszint- ellenőrzésnek alávetnie magát. Amennyiben a vizsgálat azt mutatja ki, hogy a vérben lévő vörösvértestek aránya a megengedettnél magasabb, az illető nem indulhat el. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.