időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

A címvédő Pécs triplázásra készül

Amler Zoltán
2004.10.16. 17:49

K O S Á R L A B D A

Ugyanaz a tíz résztvevő (a másodosztály legjobbjai közül senki sem vállalta az A csoportos szereplést), mégsem mondhatjuk, hogy minden maradt a régiben. A jelentős átigazolósdi után ugyanis nem nagy bátorság kijelenteni: óriási csata várható a Diósgyőr– Zalaegerszeg találkozóval tegnap induló 2004–2005-ös női kosárlabda-bajnokságban.
„Lassan Európa legerősebb sorozata lesz a magyar, annyi jó játékos igazol hazánkba az évek során” – magyarázta az egyik esélyes, a Szolnok vezetőedzője, Tapodi Péter, akinek szavaival nehéz volna vitába szállni. A sort kezdhetjük is tavalyi meglepetéscsapatával, amely amellett, hogy bajnoki és Európa-kupa-ezüstérmet szerzett, riválisai orra elől megkaparintotta a Magyar Kupa-serleget. Az idén sem szeretné alább adni, ám nagyságrendekkel nehezebb feladata lesz, hiszen ezúttal sokkal jobban figyelnek rá a többiek, elvégre már az esélyesek táborába tartozik – adódik is a kérdés: ez vajon miként hat majd a teljesítményre? Hogy pozitívan tegye, többek között olyan játékosokat csábítottak a Tisza partjára, mint a litván Marcauskaité, orosz Volnaja kettős.
Mindazonáltal nem meglepetés, hogy a legnagyobb favoritot Baranyában, illetve a hűség városában kell ezúttal is keresni. A címvédő Pécs zsinórban harmadszor akar a csúcsra érni (ez még soha sem sikerült a nyolcszoros bajnoknak, így nem véletlen, hogy az edző, Rátgéber László ezzel is motiválja tanítványait), ennek érdekében pedig érett klasszisjátékosokat édesgetett magához. A horvát Hlede mellett a szerb-montenegrói Vilipics húzza magára a fekete-fehér mezt, aki nem is oly rég a soproniak egyik kedvencének számított. Most bizonyosan nem fogják arrafelé szeretni – helyette a cseh Bahusková, szlovák Borovicková újonnan igazolt duóért rajonghatnak a régiek mellett. Nem vitás, a Natália Hejková irányította társaság bármire képes lehet ebben az idényben.
Az említett három csapat, a magyar éljátékosait egyaránt megtartó három Euroliga-induló dolgát a szintén jól erősítő Diósgyőr, BSE, Szeged trió nehezítheti meg leginkább, a mezőnyt még a Szekszárd, a BEAC, a Zalaegerszeg és a „kisebbik” soproni szakosztály, a Foton alkotja.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.