időjárás 5°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Győzelem: Magyarországé a 2021-es világbajnokság

BuL
2013.07.19. 10:42

A vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) pénteki döntése értelmében Budapest rendezheti az úszók, nyílt vízi úszók, műugrók, műúszók és vízilabdázók 2021-es világbajnokságát.

Mint arról az MNO elsőként hírt adott barcelonai információira hivatkozva, Magyarország rendezi a 2021-es vizes világbajnokságot. A FINA vezető testülete a szombattól Barcelonában kezdődő világbajnokság helyszínén határozott úgy, hogy Magyarország lesz a házigazdája a nyolc év múlva esedékes csúcseseménynek. Magyarország több Európa-bajnokság után először rendezhet vizes világbajnokságot. A Barcelonában ülésező FINA-vezérkar kedden a 2017-es junior úszó-vb rendezési jogát is Budapestnek ítélte.

A délelőtti prezentációk során, ahol az úszószövetségi sajtós, Csurka Gergely szerint Orbán Viktor vezetésével a magyar felszólalók lenyűgözték a FINA Büro tagjait, a másik két aspiráns, Azerbajdzsán és az Egyesült Arab Emírségek már be sem mutatkozott, ez pedig visszalépésnek minősült a rendezési szándéktól, ahogyan erre Gyárfás Tamás hazai úszószövetségi elnök számított is.

Hogy pontosan mit is rendezünk? Hazánk 2021-ben úszó-, vízilabda-, nyílt vízi úszó-, műugró- és műúszó-világbajnokságot rendez, két évvel korábban pedig Dél-Korea (Kvangdzsu) adhat otthont a seregszemlének.

A prezentáción egyébként elsőként Borkai Zsolt MOB-elnök, majd Szabó Bence MOB-főtitkár (Barcelona 1992-es olimpiai bajnoka) és Hosszú Katinka úszó is szerepelt (ő megígérte, 2021-ben is úszni fog még), és ismertette a magyar elképzeléseket Orbán Viktor miniszterelnök is.

Szombaton kezdődik egyébként Barcelonában a nemzetközi seregszemle, szokás szerint rengeteg magyar úszónak drukkolhatunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.