A címvédő simán verte a Debrecent a győri rangadón

A címvédő Győri ETO 3–0-ra nyert a vendég Debrecen ellen az NB I. nyolcadik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

KG
2013. 09. 22. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző szezon bajnoka és kupagyőztese már második alkalommal találkozott a jelenlegi idényben. A júliusi Szuperkupa-mérkőzést a győriek nyerték 3–0-ra, és a vasárnap esti meccset is eredményesen kezdték, hiszen a második percben Völgyi Dániel megszerezte a vezetést. Húsz perc elteltével a Debrecen kiegyenlítettebbé tette a mérkőzést, ezért a folytatás inkább a küzdelemről, mint a gólhelyzetekről szólt, a jó iramú mezőnyjáték nem társult ziccerekkel.

A második félidőre élénkebbé vált a DVSC, de a kidolgozott akciók továbbra is hiányoztak, kapkodó volt a játék. Miután egy debreceni védelmi hibát kihasználva a győriek ismét betaláltak, tulajdonképpen eldőlt a találkozó. A 91. percben Varga Roland is gólt lőtt, tehát az ETO a Szuperkupa-mérkőzés után ismét 3–0-ra nyert a debreceniek ellen.

A DVSC ezúttal a várakozásnál gyengébb teljesítményt nyújtott, s vereségével a tabella éléről a harmadik helyre csúszott vissza. A győri csapatra jellemző masszív védekezés és középpályás játék ismét eredményre vezetett.

NB I., 8. forduló

Győri ETO FC–DVSC-TEVA 3–0 (1–0)

Győr, 2800 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Völgyi (2.), Kamber (61.), Varga R. (91.)
sárga lap: Andric (67.)

Győr: Kamenar – Svec, Lipták, Wolfe, Völgyi – Mevoungou, Kamber, Pátkai – Lázok (Varga R., 76.), Rudolf G. (Martinez, 44.), Kink (Andrics, 13.)

DVSC: Verpecz – Lázár P., Máté P., Mészáros N., Korhut – Szakály P., Zsidai, Vadnai (Szécsi M., 73.), Kulcsár T. (Dombi, a szünetben) – Volas, Sidibe

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.