A legjobbak között a budapesti viadal

Az előkelő 20. helyet szerezte meg a világ egynapos, illetve meghívásos atlétikai versenyei között a Gyulai István Memorial az idén.

BL
2013. 09. 19. 15:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az All-athletics.com internetes portál – a Gyémánt Liga hivatalos statisztikai partnere – számítógépes értékelése szerint, amely a résztvevők minőségének és az elért eredményeknek az objektív összegzését jelenti, a budapesti viadal közel 700 rangsorolt verseny között került a huszadik helyre.

Az előtte állók között található a Gyémánt Liga 14 versenye, míg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) World Challenge sorozatának 15 állomása közül a Magyar Nagydíj tízet megelőzött, továbbá minden kontinentális prémium, illetve classic kategóriás versenyt maga mögé utasított.

A rangsorban a eugene-i Prefontaine Classic végzett az első helyen, amelyet a zürichi Weltklasse és a brüsszeli Memorial van Damme követ. Közép- és Kelet-Európa versenyei között a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj dobogós, azaz harmadik a listán.

Július 10-én a Puskás Ferenc Stadionban 40 ország 230 atlétája között nyolc olimpiai bajnok, négy világ- és két Európa-bajnok állt rajthoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.