A második klub lehet a világon a Barcelona

A tervek szerint 509 millió euróra (152,3 milliárd forint) nő az FC Barcelona labdarúgóklub bevétele ebben a szezonban.

TK
2013. 09. 17. 18:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2013/14-es idényben elsősorban a szponzorációs szerződéseknek köszönhetően emelkedik jelentősen a klub bevétele, amelyet a spanyol középpályás, Thiago Alcanta Bayern Münchennek történt eladása is növel – jelentette be kedden Toni Freixa, a Barcelona igazgatótanácsának egyik szóvivője. Hozzátette, az egyesület célja az adózás utáni 36 millió eurós (10,7 milliárd forint) nyereség elérése.

A Deloitte könyvvizsgáló cég legutóbbi, januárban nyilvánosságra hozott tanulmánya szerint a bevételek szempontjából a Real Madrid és a Barcelona a világ futballjának két leggazdagabb klubja.

A Real ebben a hónapban közölte, hogy a 2012–2013-as szezonban sorozatban másodszor haladta meg a bevétele az 500 millió eurót, egészen pontosan 520,9 millió volt, amely 1,3 százalékkal magasabb, mint az azt megelőző idényben. A spanyol futballklub adózás utáni nyeresége 36,9 millió euró volt az előző szezonban, ami jelentős növekedés a 2011–2012-es idényben megkeresett 24,2 millióhoz képest.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.