A visszatérés küszöbén az NB I legkreatívabb játékosa

Ricardo Moniz és a Ferencváros holland kolóniája révén Németalföldön is nagyobb az érdeklődés a magyar labdarúgó-bajnokság iránt.

TK
2013. 09. 24. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Leonardo visszatérése nagy lökés lesz. A sérüléséig nagyon fontos tagja volt az együttesnek, Magyarországon nincsenek ilyen kreatív futballisták. A támadójátékunk Leóval még hatékonyabb lesz” – reménykedett a szakember. A cikkből kiderül, Moniz bízik a brazil játékos októberi visszatérésében, aki a szakértők és a szurkolók véleménye szerint az NB I legkreatívabb játékosa. Leonardo egy hónapja Magyarországon végzi a rehabilitációt.

A Fradi vezetőedzője beszélt arról is, hogy a holland másodosztály korábbi gólkirálya, Jack Tuijp egyelőre miért nem jelenti a várt komoly segítséget csapata számára.

„Tuijp alapemberként kezdett, de egyelőre nem teljesített úgy, ahogy a Ferencvárosban szükséges. Fizikailag lemaradásban van, emiatt a terhelhetősége gondot jelent, ez pedig nehézséget okoz. Sokat dolgozunk rajta, hogy megfelelő szintre hozzuk” – mondta a 30 éves csatárról mestere, aki Julian Jennerrel példálózott.

„Jenner már hosszabb ideje van itt, és ő már beilleszkedett. Fizikailag utolérte magát, és már képes kilencven percet játszani. Jól kezeli a Ferencvárosnál tapasztalható nyomást, hiszen itt mindig a bajnokság megnyeréséért kell harcban lenni” – fogalmazott a szakember.

A szurkolókkal való közös ünneplést emelte ki az ősi rivális Újpest ellen 3–1-re megnyert vasárnapi rangadó után Ricardo Moniz, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.