Benedek Tibor: Kemény ez a csoport

A világbajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott nehezebb, míg a vb-harmadik női együttes könnyebb csoportba kapott besorolást a világliga 2013/14-es idényében.

BuL
2013. 09. 26. 20:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benedek Tibor világbajnok együttese az olimpiai bajnok Horvátországgal, valamint Görögországgal alkot hármas csoportot, míg Merész András tanítványai szintén a görögökkel, illetve az olaszokkal mérik össze tudásukat.

„Nagyon kemény csoportba kerültünk” – nyilatkozott a vlv.hu-nak Benedek. – Ugyanolyan nehéz lesz innen a továbbjutás, mint tavaly, amikor a világbajnok olaszokkal küzdöttünk – vagy még nehezebb. Annak sem örülök, hogy csak négy meccset játszhatunk a csoportkörben, jobb lett volna négyes csoportba kerülni, hogy több tétmérkőzésen fejlődhessünk. Amennyiben nem sikerülne a továbbjutást jelentő első helyen végezni, akkor kicsit átalakul a nyári program és gondoskodni kell a részvételről egy olyan tornán, amelynek nehézsége felér a világliga szuperdöntőjével.”

Autóbuszok névadóivá váltak a nyáron, Barcelonában világbajnoki címet szerzett magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai. Ezzel az egészen egyedi gesztussal is szerette volna a Big Bus Tours cég egyrészt kifejezni elkötelezettségét a Magyarországon nemzeti sportként tisztelt sportág iránt, másfelől népszerűsíteni a vízilabdát és a sportolókat itthon és külföldön egyaránt. Jól ismert városnéző buszaik mindegyikét a vb-aranyérmes magyar csapat egy-egy tagjáról nevezi el, és a látogatók rövid ismertetőt is hallhatnak majd a buszon ülve az adott játékosról. A nemzeti együttest szövetségi kapitányként ez év eleje óta irányító, s friss szakvezetőként a válogatottal máris világelsővé avanzsált háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor azt mondta, hogy egy vízilabdacsapatot mindig nehéz ismertté tenni, 13 játékost reklámozni. „Ezért is örülök ennek az új lehetőségnek, a játékosok által kicsit a magyar vízilabdát is jobban megismerhetik” – jelentette ki a kapitány. A nagykövetség előtt ünnepélyesen is felavatták az első „pólósbuszt”: a városnéző járművek közül az elsőre a barcelonai vb legjobb kapusának megválasztott Nagy Viktor neve került fel.

A férfiaknál a csoportokban oda-vissza játszik mindenki mindenkivel. Minden csoportból csak az első helyezett jut a világliga szuperdöntőjébe, amelyet 2014. június 17. és 22. között rendeznek Dubajban.

A nőknél az első kettő jut tovább, a finálét várhatóan június 10. és 15. között bonyolítják le Kínában.

európai csoportselejtezők:

férfiak:
A csoport:
Szerbia, Oroszország, Románia
B csoport:
MAGYARORSZÁG, Horvátország, Görögország
C csoport:
Montenegró, Németország, Olaszország, Szlovákia

nők:
A csoport:
Spanyolország, Nagy-Britannia, Oroszország
B csoport:
MAGYARORSZÁG, Görögország, Olaszország

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.