Buzsáky nyugati atmoszférát talált a Fradinál

Nem levezetni jött haza, komoly tervei vannak a csapattal, amelyet késznek lát a bajnoki címre. A válogatottba is szeretne visszakerülni.

BL
2013. 09. 16. 14:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A »fehér Pelé« elnevezéssel azért erős szembesülni, ezt a valóságtól elrugaszkodott becenevet a QPR szurkolóitól kaptam egy dalba foglalva az odakerülésem utáni remek hónapokért. Hasonlóan fanatikus szurkolótábor vár most itthon is: a Ferencvárost körülvevő hangulat, miliő, körülmények nagyon hasonlítanak az európai élfoci légkörére, hazatérve ezért is választottam ezt a csapatot. A kint megszokott közeget a Fradinál teljesen viszontlátom, Ricardo Moniz idevarázsolja korábbi klubjai atmoszféráját, minőségét” – mondta Buzsáky.

Hozzátette: „A sérülésem miatti felemás múlt évem után egészséges vagyok, tele ambíciókkal. Nem gondolnám visszalépésnek a karrieremben a Ferencvárost. Náluk kezdtem az edzéseket, kipróbáltuk egymást néhány hét alatt, így dőlt el, fradista leszek. A térdsérülés rehabilitációjának utolsó stádiumában vagyok, az Újpest ellen még nem lépek pályára, de két hét múlva harcba dobhatnak.”

Beszélt edzőjéről is: „Ricardo Moniz behozott egy játékstílust, ezt meg kell tanulni, a játékosállomány már adott hozzá. Ezzel a kerettel realitás a bajnoki cím. Nekem bejönnek a holland edzők, annak idején Henk ten Cate karolt fel az MTK-nál, Moniz is hasonló filozófiát követ: nekem fekszenek a fizikálisan kemény edzések, igénylem ezeket. Ez a játékstílus ebből az erőből indul ki, ehhez jön a technikai tudás. Moniz különlegessége egyébként a fanatizmusában és a szenvedélyében van. Ami a nagy edzőkre jellemző, az rá is: védi az öltözői közeget, nem engedi, hogy azt bárki is megbontsa, ott ő az úr.”

„Jó lenne ismét válogatottnak lenni, nyilván eljöhet ez a pillanat is, ha bizonyítom azt, hogy ki tudok emelkedni az NB I.-ből. A Fradihoz egy plusz egy évre szerződtem, a visszavonuláson 31 évesen nagyon nem gondolkodom. Nem levezetni jöttem haza, eredményekben gondolkodom, ki akarok jutni a Fradival a nemzetközi porondra” – jelezte a Fradi új középpályása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.