Cseh sikert hozott a tokiói tenisztorna

A hetedik helyen kiemelt cseh Petra Kvitová nyerte meg a 2,4 millió dollár összdíjazású tokiói női tenisztornát.

PR
2013. 09. 28. 14:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2011-es wimbledoni bajnok cseh játékos remekül kezdte az összecsapást, az első játszmát könnyedén, 6:2-re nyerte, a második szettben azonban elvesztette a fonalat. Kerber ekkor kiválóan játszott, s egyetlen játékot sem engedélyezett riválisának.

A sima játszma után újabb fordulat következett, Kvitová a folytatásra ugyanis újra felpörgött, és sorozatban négy játékot nyerve 4:0-s előnyhöz jutott, s végül 6:3-ra hozta a döntő szettet. Kvitovának ez volt pályafutása 11. WTA-tornagyőzelme, idén pedig a második. Tokiói diadala egyben azt is jelenti, hogy a jövő hétfői világranglistán az eddigi tizenegyedik helyről előrelép a hetedikre.

Eredmény, döntő:

Kvitová (7.) – Kerber (5.) 6:2, 0:6, 6:3

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.