Életéért küzd a Ferencváros játékosa

A 22 éves Akeem Adams szervezetébe keringéstámogató eszközt kellett beépíteni. Az FTC arra kéri a szurkolókat, adjanak vért.

TK
2013. 09. 26. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dr. Szelid Zsolt, a Nemzeti Sportközpontok vezető kardiológusa, az FTC orvosi stábjának tagja az RTL Klub csütörtök esti Híradójában elmondta: a 22 éves játékost már kétszer megoperálták, szervezetébe keringéstámogató eszközt kellett beépíteni, és „a mai nap terve az volt, hogy ezzel együtt műszívet is beépítsenek”.

A Ferencváros felhívást tett közzé a honlapján, amiben arra kér mindenkit, hogy aki teheti, látogasson el az Országos Vérellátó Szolgálat budapesti központjába (Karolina út 19-21.), és adjon vért, mert Adamsnek a folyamatos műtéti beavatkozások miatt szüksége van rá. „A szakemberek minden lehetséges vértípusú ember felajánlását várják a vércsoportok kompatibilitása miatt. Megkérjük a véradókat, hogy személyi igazolványt, lakcímkártyát és tajkártyát vigyenek magukkal, anélkül ugyanis nem tudnak vért adni. A véradókat reggel 7 órától este 19 óráig várják a megadott címen” – írja a Fradi.hu.

A klub Facebook-oldalának csütörtök esti beszámolója szerint, folyamatosan érkeznek a véradók, akik a kihelyezett lapokra leírhatták a játékos számára jókívánságaikat.

„Tegnap este folyamán Akeem Adams szívinfarktust kapott. A játékost a lehető leggyorsabban a Városmajori Szívklinikára szállították, ahol azonnali szakszerű ellátást kapott. Az orvosok azóta is azért küzdenek, hogy stabilizálják az állapotát. A hír a szakmai stábra, a játékostársakra és a klub dolgozóira is sokkolóan hatott. Akeem Adams az életéért küzd, azt kérjük a sajtó munkatársaitól, hogy ezt a küzdelmet hadd folytathassa méltósággal” – közölte délután Vámos Zoltán, a Ferencváros kommunikációs igazgatója.

„Ahogy az összes labdarúgónk, úgy Akeem Adams is részletes orvosi vizsgálatokon esett át szerződtetésekor. Van egy, a FIFA, valamint az UEFA által is jóváhagyott orvosi protokoll, amelyet mindig elvégzünk, ezek negatívak voltak Adamsnél is, tehát semmilyen jel nem mutatott arra, hogy egy ilyen sajnálatos eset bekövetkezhet. Sőt, futballistáinkat az UEFA és a FIFA előírásainál is szigorúbb orvosi kontroll alatt tartjuk. Adams több beavatkozáson is átesett, az újabb infarktus lehetőségét kizárták, de sajnos még ennek ellenére is súlyos állapotban van” – fogalmazott Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.