Élre ugrott a Vidi

A Videoton hazai környezetben 2–0-ra nyert az MTK ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

BM
2013. 09. 01. 21:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forduló zárómérkőzésén egy győzelem esetén a Videoton FC a tabella élére léphetett volna, így nem csoda, hogy az MTK Budapest biztonságos játékra rendezkedett be Székesfehérvárott.

Az első félidőben a hazaiak domináltak, főleg középen próbálták megbontani az MTK védelmét, ami többször sikerült is, ám Kovács és Nikolics sem találta el a kaput. A fővárosiak csak ritkán fejlődtek fel a hazai tizenhatosig, azonban a játékrész egyik legnagyobb helyzete mégis Ladányi előtt adódott, 6 méterről leadott lövését védte Calatayud. A hajrában aztán a Videoton kétgólos előnyre tett szert, Kálnoki Kis öngólja megzavarta az MTK-t, amit Nikolics használt ki.

Fordulás után is a fehérváriak irányítottak. Az MTK kétgólos hátrányban sem nyílt ki, szervezetten futballozott, sőt, Ladányi révén kapufáig is eljutott. Garami József támadókkal frissített, míg a Videoton a középpályán variált, de a játék képe nem változott. A tavalyi ezüstérmes „félgőzzel” is magabiztos győzelmet aratott, s így listavezetőként utazhat majd Debrecenbe.

A székesfehérvári alakulat ezzel továbbra is veretlen a szezonban, győzelmével pedig a tabella élére állt. A fővárosi kék-fehéreket az újonc Mezőkövesd első fordulós legyőzését követően nem nyertek mérkőzést.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Videoton FC–MTK Budapest 2–0 (2–0)
Székesfehérvár, 2850 néző, v.: Bognár
Gólszerzők: Kálnoki Kis (40., öngól), Nikolics (42.)
Sárga lap: Vinicius (37.), Szolnoki (41.) ill. Nagy T. (27.), Kálnoki Kis (62.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.