Emlékmérkőzést rendeznek Fűzy Ákos tiszteletére

Emlékmérkőzést rendeznek a győri női kosárlabdacsapat elhunyt edzőjének az emlékére szeptember 25-én Pécsett. Rövid koncertet ad Mága Zoltán is.

MNO
2013. 09. 24. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tragikus balesetet szenvedett győri női kosárlabdacsapat elhunyt edzője, Fűzy Ákos előtt emlékmérkőzésekkel tisztelegnek barátok, családtagok, kollégák, egykori ellenfelek, játékvezetők és szurkolók szeptember 25-én szerda délután a pécsi Lauber Dezső sportcsarnokban.

A két főmérkőzés szünetében megemlékezés lesz a sportcsarnokban: Mága Zoltán világhírű hegedűművész kizárólag erre az eseményre érkezik Pécsre, és ad rövid koncertet. A mérkőzésekre nincsen belépő, a szervezők mindössze ezerforintos adományt kérnek a nézőktől – az így befolyt összeget Fűzy Ákos családja kapja majd meg.

Fűzy Ákos szülővárosában a program két utánpótlás-mérkőzéssel indul (a Rátgéber Akadémia a Dombóvárral, illetve a Győrrel játszik), majd következik a PVSK-Pannonpower–Kaposvár találkozó, a napot pedig a PEAC-Pécs–PINKK Pécsi 424 női meccs zárja majd. Németh Károly, a szervezőbizottság vezetője elmondta: utóbbi női meccs valódi kuriózum lesz, hiszen a két csapat a felkészülési időszakban egyszer sem játszott egymással, így szurkolók először láthatják egy tét nélküli meccsen a két gárdát. Pécshez és Fűzy Ákoshoz ezer szállal kötődik mindkét csapat, hiszen rengeteg tanítványa játszik majd az emlékmérkőzésen. A két főmérkőzés szünetében rövid megemlékezés lesz, amelyen Mága Zoltán hegedűművész ad rövid koncertet.

Németh Károly kiemelte: nem tartották volna méltónak, ha barátjuk temetését követően beszédek hangoznak el, mert azt szerették volna, ha mindenki a saját kedves emlékeit éli át, amire a zenés megemlékezés a legméltóbb. „Mága Zoltán világhírű hegedűművész csodálatos zenéje teremti majd meg az ideillő hangulatot, amiért nagyon hálásak vagyunk a művész úrnak, akit számos jótékonysági fellépéséért és művészetéért egyaránt tisztelünk. Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy Mága Zoltán rögtön elfogadta felkérésünket, hogy nálunk jótékonysági célú koncertet adjon.”

Mága Zoltán elmondta, hogy a tragikus baleset híre nagyon megdöbbentette és mélyen együtt érez Fűzy Ákos családjával, ezért amikor felkérték, büszkén vállalta, hogy fellépésével hozzájáruljon a Fűzy család támogatásához, a gyermekek taníttatásához. „Hegedűjátékommal is szeretném kifejezni részvétemet Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter, az Uni-Győr női kosárlabdacsapatának klubigazgatója családjának. A győri női kosárlabdacsapat tagjainak pedig sok lelki erőt és mielőbbi felépülést kívánok, hogy továbbra is vigyék hírét Magyarországnak a világban, amiért nagyon büszkék vagyunk rájuk” – fogalmazott a hegedűművész.

Németh Károly közölte, hogy a megemlékezést a két főmérkőzés között 18 óra 30 perckor tartják meg, a csarnok falára pedig fekete drapériára az elhunyt nagyméretű fotóját helyezik. A részt vevő csapatok zenei aláfestéssel vonulnak majd be, hogy leróják tiszteletüket. Az elsötétített csarnokban mindenki állva emlékezik majd Fűzy Ákosra és Mága Zoltán szívhez szóló játéka alatt idézheti majd fel személyes emlékeit.

A hegedűművész rövid koncertjét követően a világbajnok magyar férfivízilabda-válogatott által aláírt labdát Szívós Márton olimpiai és világbajnok adja át Fűzy Ákos özvegyének, Anikónak. Az emléktárgyat árverésre bocsátják, a bevételt a tragikus körülmények között elhunyt neves edző családja kapja meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.