Európa szegletéből kapott vetélytársat Magyarország

Azerbajdzsán – miként többek között Magyarország is – pályázik a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszínére.

BuL
2013. 09. 20. 10:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhan Mammadov, az azeri sportági szövetség főtitkára az európai szövetség (UEFA) dubrovniki tanácskozásán jelentette be, hogy Ilham Aliyev köztársasági elnök már aláírta a kormánytámogatást is.

Az azeriek a 68 ezer férőhelyes bakui Olimpiai Stadionnal pályáznak, ez a létesítmény lett volna sikeres kandidálás esetén a 2016-os vagy a 2020-as nyári ötkarikás játékok központi helyszíne.

A futballisták hét év múlva esedékes kontinensviadalára 13 ország egy-egy városában kerül sor. Az UEFA várhatóan pénteken (ma) jelenti be a kandidálók listáját, majd április 25-ig várja a végleges pályázatokat. A végrehajtó bizottság jövő szeptemberben dönt a rendezőkről.

A 2020-as Eb-t illetően két csomagra lehet pályázni: az egyik az elődöntőket és a finálét foglalja magában, míg a másik három csoportmérkőzést és egy egyenes kieséses – nyolcad- vagy negyeddöntős – összecsapást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.