Fékevesztett kosárgála lesz a műjégen

Rendhagyó módon két nap alatt rendezik meg jövő pénteken és szombaton a magyar kosárlabdázás ünnepét a Városligeti Műjégpályán.

BuL
2013. 09. 16. 11:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Kucsera József főszervező elmondta, az európai szövetség (FIBA Europe) Budapestnek adta a 3×3-as bajnokság fináléjának rendezési jogát, így tíz ország legjobbjai lépnek a nyolc műanyag borítású pályára, melyeket a FIBA Europe két kamionnal hoz Magyarországra. Tavaly az egész streetball-idényben közel ezer csapat szerepelt, és 30 ezren látták a mérkőzéseket.

„A kosárünnep során köszöntjük az 1983-ban idehaza Eb-bronzérmes válogatott és a Ronchetti Kupa-győztes BSE tagjait is, továbbá beiktatjuk a sportág halhatatlanjai közé a másfél hete a győri csapat buszbalesetében elhunyt Fűzy Ákost és Tapodi Pétert” – jelentette be Szalay Ferenc, a szövetség elnöke, hozzátéve: a társaságiadó-kedvezménynek (TAO) köszönhetően ezrekkel több gyermek kosárlabdázik, és minden megyében sikerült felállítani saját kosárszövetséget.

A nemzetközi hírű szakemberek meghívásával sorra kerülő szakmai konferencia célja, hogy az egyesületek és akadémiák vezetői jobban megismerjék és elfogadják a 3×3-as játékot. Ez egy pénzdíjas streetball-versenyrendszer, amelyet az „össznépi változattól” eltérően hivatalos borításon, játékvezetővel és jegyzőkönyvvel vívnak. A FIBA Europe tervei szerint az egypalánkos játék a jövőben felkerülhet az olimpia műsorára is.

A városligeti gálán a hagyományoknak megfelelően bemutatót tartanak a kerekesszékes kosarasok és a speciális olimpikonok is, a zsákolóverseny győztese pedig két belépőt kap Isztambulba a török Fenerbahce és az NBA-s Oklahoma City Thunder felkészülési mérkőzésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.