Felcsúti köldökzsinóron indul a székelyföldi futballakadémia

A felcsúti futballakadémia közreműködésének köszönhetően elindul a Székelyföld Labdarúgó Akadémia.

GB
2013. 09. 26. 16:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerződéskötést a fiatalok pályaavató meccse vezette fel, majd szakmai együttműködési megállapodást kötött a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és az FK Csíkszereda szerda este Csíkszeredában, a magyar konzulátuson. A Székelyföld Labdarúgó Akadémia az első határon túli szakmai partnere a Puskás Akadémiának – számol be róla a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia hivatalos honlapja, a Pfla.hu.

Az U18-as Puskás-akadémisták már hétfőn hajnalban útra keltek, hogy aztán kedden edzéssel hangoljanak a szerdai pályaavató meccsre a házigazda FK Csíkszereda, az akadémia új szakmai partnerének ifistái ellen. A fiatalok Csíkszépvízen kaptak szállást, s meglátogatták többek között a Márton Áron Gimnáziumot. Itt, az iskola mellett létesült az az új, műfüves pálya is, amely immár egész évben lehetővé teszi, hogy jó talajon készüljenek, játsszanak a helyi növendékek egész évben.

A Puskás Akadémia első határon túli partneregyesülete, az FK Csíkszereda ezen a néven fogja össze egész Székelyföld labdarúgó utánpótlás-nevelését, gyűjti össze a tehetségeket a sepsiszentgyörgyi, gyergyószentmiklósi, székelyudvarhelyi, marosvásárhelyi, kézdivásárhelyi és baróti alközpontból. A képzés mindenütt a Puskás Akadémia szakmai útmutatása, szisztémája szerint zajlik.

Rendszeresek lesznek a közös szakmai konferenciák, továbbképzések, szakmai látogatások. A tervek szerint minden évben futballmeccsre is sor kerül majd Csíkban és Magyarországon is a két szervezet csapatai között.

A legtehetségesebb székely futballistapalántákat a csíkszerdai bentlakásos iskola gyűjti majd össze, azután pedig a felcsúti Puskás Akadémiára kerülhetnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.