Földbe döngölték az oroszokat a veszprémiek

A papírformának megfelelően könnyedén győzte le az MKB-MVM Veszprém a Szentpétervár gárdáját a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyitómérkőzésén.

TK
2013. 09. 19. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Veszprém célja, hogy a négyesdöntőbe jusson, a szentpétervári alakulat viszont az előző idényben tíz csoportmeccséből csak egyet tudott megnyerni, ami előrevetítette a mérkőzés kimenetelét.

Csaknem negyedóráig állta a rohamokat az orosz együttes (4–5), utána viszont nőtt a különbség, és a szünetre már öt gólra hízott. A veszprémi csapat remekül védekezett, és a folytatásban sem volt ok az izgalomra. A 37. percben 8–18 állt az eredményjelzőn, innentől pedig a hátralévő időben mindenki játéklehetőséget kapott.

Az oroszországi túra után, a második körben már igazi rangadó vár a Veszprémre, amikor – szeptember 29-én – fogadja a német Rhein-Neckar Löwent. Ez a találkozó a csoportelsőség szempontjából is döntő lehet.

A csoport 1. forduló:
Szentpétervár (orosz) – MKB-MVM Veszprém 15–28 (7–12)

Rhein-Neckar Löwen (német) – Motor Zaporizzsja (ukrán) 31-31 (15-13)
szombat: Croatia Zagreb (horvát) – Celje (szlovén) 18.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.