Franciaország lett az Európa-bajnok

Fennállása során először szerzett Európa-bajnoki címet a francia férfi-kosárlabda-válogatott, miután a szlovéniai Eb vasárnapi döntőjében a vártnál kisebb csatában legyőzte a litván csapatot.

BuL
2013. 09. 23. 4:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elődöntőben a címvédő spanyolokat hosszabbítás után legyűrő franciák a 31–12-re megnyert második negyeddel döntötték el a meccset úgy, hogy legnagyobb sztárjuk, az NBA-s San Antonio Spursben légióskodó Tony Parker összesen négy pontot szerzett az első három negyed során.

A korábbi háromszoros Európa-bajnok litvánok – akik a legutóbbi, 2011-es kontinenstorna házigazdái voltak – történetük második Eb-ezüstjét szerezték meg Ljubljanában.

a 3. helyért:
Spanyolország–Horvátország 92–66

az 5. helyért:
Szlovénia–Ukrajna 69–63

a 7. helyért:
Szerbia–Olaszország 76–64

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.