Gareth Bale BL-t nyerne a Reallal

A Real Madrid mintegy 25 ezer híve köszöntötte a pályafutását a királyi gárdában folytató Gareth Bale-t.

KG
2013. 09. 02. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A blancók vadonatúj szerzeménye a bemutatására szervezett ünnepségen kijelentette: gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy a Real labdarúgója lett.

„Hihetetlen, hogy itt vagyok, és nagyon remélem, segíteni tudom a csapatot abban, hogy sikeres legyen. Mindenekelőtt azt akarom, hogy meglegyen a tizedik európai kupaelsősége is” – ragadtatta tapsra hallgatóságát a Santiago Bernabéu Stadionban. Később még erőteljesebbé vált a hangorkán, s a szurkolók hosszasan skandálták a nevét, amikor angolról spanyolra váltva Bale közölte: „Megvalósult a nagy álmom, köszönöm a fogadtatást. Hajrá Madrid!”

A walesi futballistának, aki mellett a díszpáholyban megjelentek családtagjai és a spanyol klub elöljárói, Florentino Pérez elnök nyújtotta át a 11-es számú Real-mezt.

A Tottenham Hotspurtől érkező, 24 éves csatár leigazolását a spanyol klub honlapján jelentették be vasárnap este. Bale, akit a kötelező orvosi vizsgálatokon rendben találtak, hatéves szerződést írt alá. A kontraktus anyagi vonatkozásait nem hozták nyilvánosságra, a nem hivatalos információk úgy szólnak, hogy a játékosért világcsúcsot jelentő 100 millió euró (30 milliárd forint) körüli összeget fizetett a madridi klub.

Az eddig 41-szeres walesi válogatott 2006-ban 16 évesen és 275 naposan, a klub történetének második legfiatalabb játékosaként mutatkozott be a Southampton együttesében, ahonnan 2007-ben 10 millió font (mai áron 353 millió forint) ellenében igazolta le a Tottenham. Azóta 203 mérkőzést játszott a csapatban és 55 gólt szerzett.

Az elmúlt szezonban a labdarúgók és a szakírók is őt választották a Premier League legjobb játékosának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.