Gigászok csatája: a Fradi megverte a Győrt

A Ferencváros 2009. február elseje, azaz napra pontosan 4 év 7 hónap után tudta legyőzni legnagyobb hazai riválisát, a címvédő Győrt a női kézilabda NB I-ben.

TK
2013. 09. 01. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazaiaknál Nerea Pena, a címvédő, Magyar Kupa- és Bajnokok Ligája-győztes vendégeknél Görbicz Anita nem vállalta a játékot.

Remekül kezdett a Ferencváros, kitűnő védekezéssel és kapusteljesítménnyel a 25. percben már 8–3-ra vezetett. A teljesen lebénult és tíz percig gólképtelen ETO erejéből csak arra telt, hogy a szünetig ne nőjön tovább a különbség.

A második félidőre feljavult a Győr, ám a rivális hősiesen állta a rohamokat, különösen Abramovics kapus remekelt. Feljött a címvédő két gólra (15–13), ám az 55. percben 18–13-ra módosult az állás. A hajrában emberelőnyben faragott hátrányából az ETO, ám a vereséget nem kerülhette el.

Az FTC két hét múlva hazai pályán a BL-selejtezőben érdekelt.

Eredmény:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC 20–17 (12–7)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.