Janics csak ötödik kétszázon

A kétszáz méteres döntőkben egyetlen érem sem termett a magyar kajak-kenusoknak a Duisburgban zajló világbajnokságon.

Novák Miklós (Duisburg)
2013. 09. 01. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem megy a sprint a mieinknek. Három döntőbe (férfi K-1, K-2 és C-1) eleve be sem jutottak, de a többiben sem remekeltek. Janics Natasa egyesben csak ötödik, ami első hallásra csalódás, de csak a múltból kiindulva. Olimpiai bajnokunk 2010-ig egyeduralkodó volt ebben a számban, az olimpián viszont már csak harmadik. Ugyanígy végzett az Európa-bajnokságon is. Itt, Duisburgban már a középfutamban is gondjai akadtak, épphogy becsúszott a fináléba, ahol azonban meg sem tudta szorongatni az új-zélandi olimpiai bajnokot, Lisa Carringtont.

Janics párosban sem tudott javítani Kovács Katalinnal. Beragadtak a rajtnál, nem volt meg a kellő csapásszámuk, negyedikként értek célba. Nem dráma, volt, s lehet is jobb. A relatív kudarc mégis annyira megviselte a két klasszist, hogy a magyar újságírók hiába kérték őket, nem adtak villáminterjút.

Kenu kettesben a negyedik hely már-már siker Lantos Ádámtól és Nagy Pétertől, akik fogadkoztak, hogy jövőre még jobbak lesznek. Úgy legyen.

A világbajnokság délután hat ötszázas és egy ezres (férfi négyes) fináléval folyatódik – újabb magyar aranyesélyekkel.

A szombaton ezer méteren szerzett aranyérem után az első vasárnapi döntőben Vajda Attila kenu egyes ötezer méteren második lett. Szintén ezüstérmet szerzett a hölgyek között Csay Renáta, a férfiaknál Noé Milán hetedikként ért célba.

Kiválóan, mit kiválóan, fantasztikusan szerepeltek a magyar kajak-kenusok az első döntős napon a Duisburgban zajló világbajnokságon. A tíz finálé mindegyikében dobogós helyen végeztek, öt arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet lapátoltak össze. Egyesben nyert Kozák Danuta (K–1 500), Medveczky Erika (K–1 1000) és Vajda Attila (C–1 1000) is, kettesben Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina (K–2 1000), valamint Vasbányai Henrik és Mike Róbert (C–2 1000).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.