Januárban lehet hivatalos: Lewandowski a Bayernbe megy

Erről maga a lengyel csatár beszélt. Január másodikán írhatja alá szerződését, júniustól már a bajoroknál játszhat.

WL
2013. 09. 25. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 25 éves válogatott csatár kedden közölte, január 2-án akár alá is írhatja a szerződését. „Hivatalosan csak akkor nyilatkozhatok, egyelőre korai erről beszélni” – tette hozzá a nemzetközi szövetség (FIFA) előírására utalva, mely szerint a játékosok csak hat hónappal szerződésük lejárta előtt tárgyalhatnak más klubokkal.

Lewandowskit a szezon végéig köti megállapodása Dortmundba, melynek sportigazgatója, Michael Zorc kijelentette: „Június 14-től Lewandowski szabad ember, és azt csinál, amit akar.”

A lengyel légiós az elmúlt szezonban 24 bajnoki és tíz BL-góllal – közte az elődöntőben a Real Madridnak lőtt mesternégyessel – segítette a Dortmundot, amely ugyanakkor minden sorozatban a müncheniek mögé szorult.

Érdekesség, hogy ezen a nyáron a bajorok a Dortmund másik ászát is elhalászták, bár Mario Götzéért súlyos eurómilliókat fizettek ki, míg Lewandowskit ingyen szerezhetik meg, igaz, rá még várni kell a szezon végéig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.