Kammerer már Rióra gondol

Tervei szerint a 2016-os olimpiáig folytatja pályafutását Kammerer Zoltán, a Graboplast-Győr háromszoros olimpiai bajnok kajakosa.

WL
2013. 09. 19. 16:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klub csütörtöki hírleveléből kiderül: a 35 éves versenyző korábban úgy határozott, hogy ha 2014-ig akár egyetlen világ- vagy Európa-bajnokságon érmet nyer, akkor kitart a riói játékokig. Az éremszerzés aztán már a júniusi, portugáliai Eb-n sikerült, ugyanis Kammerer harmadik lett a négyes tagjaként.

„Ha semmi nem jön közbe, szeretném folytatni 2016-ig, és remélem, akkor is szerepelhetek majd a válogatottban” – jelentette ki, hozzátéve: sokat jelent neki, hogy változatlanul Fábiánné Rozsnyói Katalinnál készülhet, a londoni olimpián ezüstérmes egységben a Vasas triójával, Tóth Dáviddal, Kulifai Tamással és Pauman Dániellel.

A sportoló arról is beszélt, hogy nem érez fájdalmat edzés közben, de több pihenésre, regenerálódásra van szüksége a fiatalabb társakhoz képest. „Régebben sokszor 60-70 kilométert teljesítettem naponta, így volt miből visszavenni, most már az edzések intenzitása a legfontosabb. Sokat számít az is, hogy a sporton túl próbáltam magam még tudatosabban kímélni” – tette hozzá.

Kammerer Zoltán példaértékűnek tartja együttműködését a klubjával. „Bár 17 éve szerződés nélkül vagyok a Graboplast-Győrnél, soha semmilyen gond nem nehezítette a közös munkát. Közben a legnagyobb és legeredményesebb egyesületté váltunk Magyarországon, büszke vagyok arra, hogy Fazekas-Zur Krisztina és Douchev-Janics Natasa is itt versenyez. Remélem, velük és a feltörekvő fiatalokkal együtt Rióban is tudunk majd bizonyítani, szép lenne így ünnepelni a klubnál töltött húsz évemet” – mondta a háromszoros ötkarikás bajnok.

A kajakozó október második hetében kezdi meg az alapozást a következő szezonra, de ez nem jelenti azt, hogy egy teljes hónapja sport nélkül telik. A szezonzáró magyar bajnokságon nyert aranyérmek után másnap lefutotta a félmaratoni távot a hagyományos budapesti rendezvényen, néhány nappal később pedig egy raliversenyen vett részt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.