Kiélezett volt, de a Veszprém diadalmaskodott

A végletekig kiélezett mérkőzésen az MKB-MVM Veszprém 30–29-re nyert a német Rhein-Neacker Löwen ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi játéknapján.

PR
2013. 09. 29. 17:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredmény:
A csoport, 2. forduló:
MKB-MVM Veszprém – Rhein-Neckar Löwen (német) 30–29 (17–14)

A csoport rangadóját remekül kezdte a Veszprém, és 4–0-ra ellépett. Nagy kiállításakor, a 6. percben szerezte első gólját a RN Löwen, majd amikor nem tudott felzárkózni, a 10. percben, 7–3-nál időt kért. Ettől zártabb lett a vendégek védekezése, és labdalopások után kevesebb mint egy perc alatt háromszor voltak eredményesek. Nagy második kiállítása azt eredményezte, hogy a világklasszis átlövőt le kellett cserélni, és a német alakulat feljött két gólra (9–7). Mindkét oldalon látványos találatok születtek, ám a magyar bajnok magabiztosan őrizte előnyét. A túloldalon az exveszprémi Myrhol remekelt, és ő tehetett arról, hogy a hazaiak csupán három góllal vezettek a szünetben.

A pihenőt követően a Löwen óriási iramot diktált, és a 40. percre utolérte riválisát (21–21). Időkérés után erőre kapott a Veszprém, megint „itt” volt az előny, és 26–23-nál a vendégek próbálták meg rendezni soraikat. Jött is megint az egyenlítés (26–26), majd erre újra a válasz (28–26), majd a hajrát is fej fej mellől kezdte a két elitgárda.
A Rhein-Neckar a vezetésért támadott, ám elveszítette a labdát, és Chema egy perccel a lefújás előtt 30–29-re módosította az állást. Az utolsó támadás a németeké volt, ám a záró lövés a kapufán csattant, így itthon tartotta a két pontot a magyar együttes.

szombaton játszották:
Celje (szlovén)–Szanktpetyerburg (orosz) 29–22 (15–10)
csütörtökön játszották:
Motor Zaporizzsja (ukrán)–Croatia Zagreb (horvát) 31–30 (18–15)

Az állás: 1. Veszprém 4 pont, 2. Zaporizzsja 3, 3. Celje 2 (50–46), 4. Zagreb 2 (54–52), 5. RN Löwen 1, 6. Szanktpetyerburg 0

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.