Madárfészek: Budapesten lesz a legnagyobb bázis

Akadémiai rendszert építenek ki az ökölvívásban is – írta szerdai számában a Világgazdaság.

NT
2013. 09. 25. 8:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöke a lapnak elmondta, Budapesten, Nagykanizsán, Hajdúszoboszlón és Győrben lesz egy-egy bázis. Ezek méretüktől függően évi 45-60 millió forintos támogatást kapnak majd évente.

Azokban a városokban lesznek akadémiák, ahol adott volt a feltételrendszer, a városi, valamint a megyei önkormányzatok is támogatták az elképzelést és jelentős önrészt adtak. Lesznek még regionális központok is, ezeknek a felújítását is támogatni fogja az állam. Budapesten lesz a legnagyobb akadémiai központ, a Madárfészek, amelyet Erdei Zsolt fog vezetni. Egy akadémián ötven-száz gyerek tanulhatja az ökölvívást.

A szövetség eddig mintegy évi 70 millió forintból gazdálkodhatott, de mostanáig az első negyedévi pénzt kapták meg. „A többi pénzt a piacról kellett megszereznünk, a versenyzőktől összekalapozva\" – mondta a MÖSZ elnöke. Miután az ökölvívás is bekerült a 16 kiemelt sportág közé, az idén már valószínűleg 200 millió forintból tervezhetnek.

A tervek szerint az új Puskás-stadion építésénél a három küzdősportágnak is kialakítanának egy új bázist, valamint fel fogják újítani az ökölvívók tatai központi edzőtáborát is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.