Magyar Guinness-rekord-kísérlet: változtak a paraméterek

Több változás is történt a szombat-vasárnapra tervezett, 24 órás magyar evezős Guinness-rekord-kísérlettel kapcsolatban: módosult a helyszín és a csapat összetétele, valamint a táv is.

BuL
2013. 09. 26. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint a helyszínt a Dunai Vízirendészet kérésére kellett megváltoztatni, a Soroksári-Dunán ugyanis este 21 és reggel 6 óra között tilos motorcsónakkal közlekedni, vagyis a kísérő motoros nem tudta volna támogatni az evezősöket a szombat hajnali 2 órától másnap 2 óráig tartó kísérlet során. Az új helyszín a Szentendrei-Duna-ág alsó szakasza, ahol egy 10 kilométeres kör lesz a pálya, így sokkal egyszerűbben követhető majd a rekordkísérlet. A bázis a Ganz Villamossági Evezős Klub lesz.

Az eredetileg tervezett 3 fős kielboatcsapat helyett egy kétpárevezősben 6 versenyző váltásban teljesíti majd a megváltozott, 295,2 km-es távot. A változtatásra azért volt szükség, mert kiderült, hogy a Guinness World Records által rögzített 10 éves, 263 km-es világcsúcsot már megdöntötték.

A Varga József, Simon Gergely, Tamás Bence, Halupa János, Preil Patrik és Vermes Péter alkotta csapat célja legalább 296 kilométer leevezése. A hitelesítést a Magyar Evezős Szövetség nemzetközi versenybírói végzik majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.