Meglepő Fradi-vereség a Puskás Akadémia ellen

A Ferencváros nagy meglepésre kikapott a Puskás Akadémiától az NB I 9. fordulójában. A Diósgyőr Kaposváron nyert, míg a Videoton Pápán diadalmaskodott.

WL
2013. 09. 28. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forduló első mérkőzésén a listavezető Videoton Nikolics Nemanja két gyors találatával 2-1-re győzött Pápán a labdarúgó-NB I kilencedik fordulójának első szombati mérkőzésén.

Az FTC játékosainak szombaton azzal a lelki teherrel kellett pályára lépniük, hogy trinidadi csapattársuk, a 22 éves Akeem Adams szerdán szívinfarktust kapott, azóta három műtéten esett át, de állapota továbbra is súlyos.

Az első félidőben a hazai együttes átadta a területet a fővárosi csapatnak, kontrákra építette játékát. A taktika a 19. percben Czvitkovics szép gólja révén vezetést eredményezett. A folytatásban is a ferencvárosiak voltak a kezdeményezőbbek, játékuk azonban nem volt gördülékeny. Helyzetekig még így is eljutott az FTC, egyenlítenie azonban nem sikerült, sőt a Puskás Akadémia többször komoly ziccerbe került, de újabb gólt nem tudott szerezni.

A fordulás után nagy erőkkel rohamozott az FTC, az 56. percben kapufáig jutott, egy ellentámadás végén mégis a hazaiak növelték előnyüket. A folytatásban a zöld-fehéreknek továbbra sem jött össze a gól, ráadásul Besicet a 73. percben kiállították, emberelőnyét pedig gyorsan újabb gólra váltotta a Puskás Akadémia. A vendégek gyorsan szépítettek, s több szép támadást is vezettek a hajrában, de az eredmény innentől nem változott, 3-1-re győzött a Puskás Akadémia.

NB I, 9. forduló:
Puskás Akadémia – Ferencváros 3-1 (1-0)

Székesfehérvár, 2800 néző, v: Németh Á.
gólszerzők: Czvitkovics (19.), Lencse (58., 77.), illetve Vaszicsku (79. öngól)
kiállítva: Besic (73.)
sárga lap: Tóth B. (38.), Lencse (75.), illetve Holman (35.), Besic (36., 73.)

Puskás Akadémia:
Hajduch – Papucsek, Vaszicsku, Szekeres, Tamás – Tóth B., Polonkai – Gallardo (Tischler, 69.) Czvitkovics (Baracskai, 80.), Haraszti (Molnár, 90.) – Lencse

Ferencváros:
Jova – Gyömbér, Mateos, Besic, Bönig (Ionescu, 64.) – Gerson, Józsi, Jenner – Holman (Tuijp, 64.), Böde – Diallo (Somália, a szünetben)

A Diósgyőr 2-0-s győzelmet aratott a Kaposvár otthonában, ez volt a DVTK sorozatban elért ötödik sikere. A vendégek – a hazai védelem közreműködésével – már a harmadik percben megszerezték a vezetést Nikházi góljával. Az első félidő pörgős, eseménydús játékot hozott, és mindkét kapu előtt adódtak kisebb-nagyobb helyzetek.

A somogyiak a szünet után az egyenlítésért küzdöttek, az újabb gólt mégis a Diósgyőr szerezte a 71. percben. Előnyét a folytatásban biztosan őrizte a DVTK, mely a látottak alapján megérdemelten nyert.

Kaposvári Rákóczi FC Diósgyőr FC 0-2 (0-1)

Kaposvár, 1500 néző, v.: Szabó Zs.
Gólszerző: Nikházi (3., 71.)
Sárga lap: Coroian (31.), Okuka (45.), Zámbó (60.), Bőle (62.), illetve Barczi (11.), Vadász (80.)

Kaposvár:
Posza – Coroian, Lucas, Zámbó – Addo – Okuka, Babic (Oláh, 69.), Thiam (Waltner, 59.), Bőle – Markus (Petrache, 78.), Balázs B.  

Diósgyőr:
Rados – Eperjesi, Vadász, Kádár, Gohér – Abdouraman – Nikházi, Barczi  (Gosztonyi, 78.), Kostic – Tisza (Quintero, 61.), Futács (Bacsa, 70.)

A Budapest Honvéd 2-1-re legyőzte a vendég Szombathelyi Haladást. A fővárosi csapat két vesztes meccs után tudott újra nyerni, míg a Haladás július 28-a, a nyitó forduló óta először kapott ki a bajnokságban. Az első félidő eseménytelen, visszafogott iramú játékot hozott. A kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben, mégis előnnyel mehetett pihenni a Honvéd egy büntetőből elért gól után.

A fordulás után valamivel aktívabban futballoztak a csapatok, s lényegesen több helyzetet láthattak a nézők. A hazai együttes egy újabb büntetőből növelte előnyét, majd a játékrész közepén szépített a Haladás. A szombathelyi gól után kifejezetten nagy iramú játék alakult ki a pályán, mindkét együttes szerezhetett volna gólt, ám végül az eredmény nem változott.

Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás 2-1 (1-0)

Bozsik Stadion, 500 néző, v.: Solymosi
Gólszerző: Daud (44., 56., mindkettő 11-esből), illetve Radó (71.)
Sárga lap: Nagy G. (62.), Job (74.), Vernes (75.), Lovric (80.), illetve Simon Á. (31.), Ugrai (38.), Rózsa (41.), Devecseri (54.)

Honvéd:
Kemenes - Ikenne-King, Ignjatovics, Baráth, Alcibiade - Nagy G. (Lovric 73.), Godoy (Hidi 51.), D. Diarra, Job (Vernes 74.), Vécsei - Daud

Haladás:
Rózsa - Schimmer, Guzmics, Devecseri, Tóth P. (Andorka 68.) - Nagy I G., Simon Á., Radó, Szakály A. (Németh M. a szünetben), Halmosi - Ugrai (Gyurján 57.)

A házigazda Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 1-0-ra legyőzte a címvédő Győri ETO FC-t . Az első félidőben az öt védővel játszó hazai csapat magára húzta a Győrt, de a vendégek nem tudtak betalálni.

A második félidőben Savic jól eltalált lövésével a Kecskemét vezetést szerzett, amire Pintér Attila kettős cserét hajtott végre. A címvédő nem tudott élni mezőnyfölényével, körülményesen szőtte támadásait, kevés veszélyt jelentett Antal kapujára.

Az utolsó negyedórában a Kecskemét teljesen beszorult kapuja elé, és végül hősiesen otthon tartotta a három pontot.

Kecskeméti TE-Phoenix-Mecano – Győri ETO FC 1-0 (0-0)

Kecskemét, 1300 néző, v: Vad II.

gólszerző: Savic (54.) sárga lap: Antal (90.) illetve Wolfe (49.)

Kecskemét: Antal - Mogyorósi, Gyagya, Karan, Póti, Forró - Vukasovic, Savic (Nagy P., 65.) Pekár (Balázs, 85.) - Rajczi, Barry (Patvaros, 80.)

Győr: Kamenar - Svec, Lipták, Wolfe, Dinjar (Nemanja, 58.) - Mevoungou (Trajkovic 70.), Kamber, Pátkai - Lázok, Varga R., Kink (Martinez 58.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.