Megújul a BVSC sportközpontja

Több mint egymilliárd forint értékű létesítményfejlesztés valósul meg a következő egy évben a BVSC Szőnyi úti sportközpontjában.

TK
2013. 09. 30. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, a klub múlt héten megválasztott elnöke hétfőn sajtótájékoztatón elmondta: az uszoda beltéri felújítása, illetve a kültéri medencék rekonstrukciója és befedése 800 millió forintba kerül, ebből 600 millió tao-s (társasági adókedvezményekből befolyt) pénzekből származik, míg a fennmaradó 200 millió állami támogatás.

A munkálatok várhatóan néhány héten belül elkezdődnek az uszodában, ahol először a nyílászárókat cserélik ki, illetve a leromlott állapotú öltözőkben burkolatot cserélnek, a zuhanyzókat felújítják, s új szekrényeket szerelnek fel. A tervek szerint a kültéri, jelenleg használhatatlan úszómedencét és tanmedencét jövő tavasszal bélelik majd ki, fedik be s kötik össze a beltéri uszodával. A gépészeti rendszer cseréjét is magában foglaló munkálatok végére, jövő őszre 1100 négyzetméterrel nő az uszoda területe s 500 négyzetméterrel a vízfelület.

A labdarúgó centerpálya játékterének, lelátójának és a kiszolgáló épületnek a felújítása, valamint két új, műfüves pálya létesítése a Magyar Labdarúgó Szövetség 220 millió forintos támogatásából készül majd el.

Az új klubvezető kiemelte: azzal a céllal vállalta el a BVSC küldöttgyűlésének felkérését, hogy a közeli jövőben rendezi az egyesület több száz milliós tartozását és olyan működést valósít meg, amely megfelel a 21. századi követelményeknek. Reményét fejezte ki, hogy a felújítások csak a kezdetet jelentik ebben a tekintetben.

Simicskó István sportért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány számára elsősorban az egészséges nemzedék felnevelése a cél, ehhez pedig az ilyen nagy múltú sportműhelyeket, egyesületeket is támogatni szeretné, főleg, mivel a BVSC-nél több ezer gyermek sportol. Az uszoda felújítása a közelgő, 2017-es junior úszó-világbajnokság és a 2021-es felnőtt vizes-vb miatt is fontos, mert így kulturált körülmények között készülhetnek azok a fiatalok, akik majd a világeseményeken is érdekeltek lesznek.

A politikus hangsúlyozta, hogy a most induló fejlesztésekre csak úgy nyílt lehetőség, hogy a Szőnyi úti sporttelep 14 hektáros területéből hét hektár átkerült állami (MÁV) tulajdonból a zuglói (XIV. kerületi) önkormányzat tulajdonába, amely garantálja a terület sportcélú hasznosítását 15 évig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.