Nem bírták sokáig az üvöltöző mester nélkül

Közel egy év szünet után ismét Jevgenyij Trefilov lett az orosz női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

TK
2013. 09. 17. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elődje, Vitalij Krohin – aki tavaly októberben éppen tőle vette át a csapatot – nem tudta kivezetni az együttest az idén decemberben sorra kerülő szerbiai világbajnokságra.

A heves gesztusairól és üvöltőzéseiről is elhíresült Trefilov 1999 és 2012 között volt orosz kapitány, vezetésével négyszer (2001, 2005, 2007, 2009) nyert vb-aranyérmet a válogatott, amely a 2008-as olimpián második lett. Tavaly azért kellett távoznia, mert a csapat nem jutott a legjobb négy közé a londoni olimpián, csak nyolcadik lett.

Az 58 éves szakember a Kubany Krasznodar vezetőedzőjeként is dolgozik tovább.

Amint az európai szövetség honlapján olvasható: Trefilovnak az első feladata az lesz, hogy a németekkel és a macedónokkal szemben kivezesse együttesét a 2014-es magyar–horvát közös rendezésű Európa-bajnokságra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.