Nincs többé szervezett szurkolás Kispesten

Érdekes közleményt hoztak nyilvánosságra a Honvéd-szurkolók.

BuL
2013. 09. 17. 8:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kispesti szurkolói csoportok ezúton szeretnék tudatni a hazai futballszerető közönséggel, hogy a Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzéstől kezdve a Bozsik-stadionban szervezett formában nem lesznek jelen, és a hazai meccseken nem buzdítják szeretett csapatukat. „Ez egy igen fájdalmas döntés, de úgy érezzük, hogy hosszú távon a kispesti futball és az igaz érzésű Kispest-szurkolók érdekei szerint cselekszünk” – olvasható a közlés.

„Tesszük mindezt azért, mert az Északi Kanyar »határozatlan időre« történő bezárásával és legutóbbi közleményével klubunk tulajdonosa átlépett egy olyan határt, amit már nem tudunk tűrni. Egyértelművé tette: száműzni kívánja a szurkolókat a saját otthonukból. Onnan, ahonnan a magyarországi szervezett szurkolás elindult, onnan, ahol már több mint húsz éve hétről hétre megtelik egy szektor, hogy télen-nyáron, kánikulában és fagyban egyaránt buzdítsa a jelenleg Budapest Honvéd néven szereplő kispesti futballcsapatot” – fogalmaznak a drukkerek.

A Honvéd tulajdonosa szerintük egyértelművé tette, hogy nem a csapata és a Kispest-szurkolók érdekeit tekinti elsődlegesnek. „Teszi mindezt álszent és hazug érvekre, igaztalan vádakra alapozva azért, hogy valamilyen érthetetlen indíttatásból indulatait, frusztrációit kiélhesse és a világba kürtölhesse. Meggyőződésünk, hogy ez már nem elhibázott tulajdonosi döntés, vitatható üzletpolitika, hanem a Kispest-szurkolók, a kispesti érdekek tudatos rombolása” – zárul a kiáltvány.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.