Olyasmi történt a pályán, amire nem készült a Fradi

Elek Gábor és csapata visszafogottan ünnepelte a Győr elleni történelmi győzelmet a női kézilabda-bajnokság nyitófordulójában.

TK
2013. 09. 02. 9:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon visszafogottan ünnepeltünk, fél órát, órát maradtunk még a csarnokban, megnéztük a juniorok meccsét, aztán szépen hazamentünk, mert borzasztó hosszú lesz ez az idény; különben sem gondolom, hogy nagyot kellene ünnepelnünk, mert megnyertünk egy fontos mérkőzést – vannak feladataink bőven” – mondta Elek Gábor.

„Taktikailag nagyon sokat készültünk, videóztunk, főleg a védekezést terveztük meg – hál’ istennek remekül. A most vagy soha állapotot én edzőként nem tudom előidézni, arra a csapatnak kell ráéreznie – most sikerült. Fontos volt, hogy a nagy darab játékosokból álló ellenféllel szemben keménységben fel tudtuk venni a kesztyűt. Ugyanakkor ebből a Győrből nagyon hiányzott Görbicz Anita klasszisa, s ezzel is tudtunk élni” – értékelte a közel öt éve nem látott győzelem összetevőit.

„Hogy Tomori tavalyi világklasszissá érése után idén ilyesmi várható-e Abramovicstól a kapuban? Erre nem tudnék válaszolni, ez a lehetőség Lénában benne van, amikor tiszta a feje, erre képes. Nyáron azon igyekeztünk, hogy kiöljük a hullámvölgyeket a kapusteljesítményéből” – válaszolt a kapust érintő kérdésre.

Szó esett a Fradi nehéz pillanatairól is: „A második félidős holtpontunkat az okozta, hogy olyasmi történt a pályán, amire nem készültünk: ez pedig Tervel zavarójátékának győri megváltoztatása volt, mást csináltak belőle, mint amit a felkészülési meccseiken láttunk. Idő kellett az ellenszeréhez, miközben Zácsik és Steinbach sem lőttek jó százalékkal. Átvészeltük, ami a meccs döntő momentumává lett.”

„Mondhatjuk azt, hogy közelítettünk a Győrhöz, mondható, hogy hosszabb lett a kispadom, bővebb a keretem. Ennél még jobbnak kell lennünk, Tomori és Szucsánszki pihentetését is jobban meg kell majd oldanom. Innentől egyértelmű cél a BL, bár a selejtező nem lesz könnyű, de nem hibázhatunk” – foglalta össze Elek Gábor a szezon eleji állapotokat és terveket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.