Örökre eltiltanák a klasszis sprintert

Örökös eltiltással sújtották doppingolás miatt – visszaesőként – Tezdzsan Naimova bolgár atlétát, aki az idén női 60 méteren aranyérmet nyert a göteborgi fedettpályás Európa-bajnokságon.

2013. 09. 17. 18:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 26 éves sprinter szervezetében az anabolikus szteroidok közé tartozó drosztanolonra bukkantak a márciusi Eb-n begyűjtött mintája elemzésekor. Naimovának 2008-ban manipuláció miatt már felfüggesztették két évre a versenyzési jogát, mert egy felkészülési időszakban elvégzett ellenőrzés során kicserélte a vizeletmintákat. Az örökös eltiltás mellett Naimovának vissza kell adnia a kontinensviadalon megnyert aranyérmét. A döntés azonnali hatályú, a sportoló azonban még fordulhat jogorvoslatért a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.