Platini FIFA-elnök akar lenni?

Csak a jövő évi világbajnokság idején vagy az után dönt Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke arról, hogy pályázik-e a nemzetközi szövetség elnöki tisztére.

WL
2013. 09. 17. 17:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egyelőre nem döntöttem el, mivel foglalkozom majd a jövőben, néhány hónapot adok még magamnak a gondolkodásra. A brazíliai világbajnokságon vagy az után határozok, előtte nem” – szögezte le az UEFA-elöljáró kedden Dubrovnikban, ahol az európai szövetség tagszervezeteinek találkozójára, illetve végrehajtó bizottsági ülésére kerül sor a héten.

„Mélységesen és zsigereimben gyökerezően szeretem az UEFA-t, így szakítás lenne, ha más utat választanék, ugyanakkor a kérdés, amely rendszeresen felvetődik, legitim” – fogalmazott Platini, rögtön hozzátéve: éppen azért fontos számára a megalapozott döntéshez szükséges időt kivárni, nehogy tévedjen.

Egyébként pedig – folytatta – a FIFA elnökválasztása két év múlva esedékes, ezért önzőségnek is tűnne a részéről, ha ezt a bejelentésével már most vitatémává tenné, amikor pedig a labdarúgásban sokkal fontosabb problémákat kell megoldani.

„Összpontosítsunk tehát a valódi aktuális témákra, aztán majd a következő hónapokban lesz idő visszatérni a jövőmre” – javasolta az UEFA-t 2007 óta irányító Platini 54 tagszervezet képviselői előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.