Szomorúan indul a budapesti világbajnokság

Három magyart elvertek a budapesti birkózó-világbajnokság nyitónapján.

BuL
2013. 09. 16. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes Wöller a 32 között aratott biztos sikerét követően a mongol Mandakhnaran Ganzorig ellen sem tűnt esélytelennek, ám a meccsen esélye sem volt. A találkozó első két percében passzivitásért figyelmeztették mindkét felet, a pihenőhöz közeledve aztán Wöller figyelmetlenségét szépen használta ki riválisa, előbb földre vitte, majd megpörgette (0–4). Mielőtt azonban a lelkes hazai tábor elkeseredhetett volna, a Finnországban élő magyar villámgyors lábra támadás után (2–4) szépített. A szünet után Wöller nem tudta ott folytatni, ahol az első szakaszt abbahagyta, sőt ismét lassan reagált Ganzorig lábra támadására, ráadásul a földön képtelen volt ellenállni a mongol pörgetéseinek (2–9), így alig több mint négy perc után véget ért a mérkőzés.

„Az elmúlt tíz évben nem nagyon követtem el ilyen hibát, hogy így megpörgessenek, pláne nem egy meccsen háromszor, mint most – mondta Wöller a meccse után. – Az az igazság, hogy Finnországban nem volt komoly edzőpartnerem, s ez visszaütött.”

„Nem tudom, mi történt, sokkal többet vártam ettől a meccstől. Korábban meg se lehetett pörgetni Gergőt, most meg hat pontot csinált így a mongol” – bosszankodott Gulyás István szakágvezető.

Wöller meccse közben eldőlt, hogy Kardos Róbert nem folytathatja a küzdelmeket, miután amerikai legyőzője a negyeddöntőben kikapott, csakúgy, mint a Szmik Attilát a 32 között legyőző japán birkózó. Ezzel ők kiestek a versenyből. Wöller még bízhatott volna abban, hogy Ganzorig fináléba kerül, és a vigaszágra juttatja, de ez nem jött be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.