Usain Bolt gyökeresen változtatott eddigi álláspontján

Két héttel ezelőtti nyilatkozatától eltérően Usain Bolt, a világ leggyorsabb embere csütörtökön már arról beszélt, hogy a 2016-os riói olimpia után még nem fejezné be pályafutását.

BuL
2013. 09. 19. 21:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenkor legnagyobb atlétasztárja londoni promóciós útján elmondta: szponzorai és szurkolói is azt akarják, hogy az olimpia után is folytassa sportolói pályafutását.

„Valóban van olyan verzió, hogy Rio után még egy évet ráhúzok” – jegyezte meg a jamaikai sprinter. A 2020-as tokiói olimpiával már tényleg nem számol: „Ha Rióban nyerek, akkor olimpiai szinten mindent elértem, amit szeretnék, és nincs ok folytatni.”

Bolt 100-on, 200-on és a 4×100-as váltó tagjaként a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpián is aranyérmes volt. Ugyanilyen triplázást vitt véghez a 2009-es és az idei világbajnokságon, 2011-ben pedig két aranyat hozott össze. És hát idén sem megy neki rosszul.

Egyetlen viadal azonban még van, amelyen nagyon szeretne rajthoz állni, ez pedig a jövő évi glasgow-i Nemzetközösségi Játékok. „Már mondtam az edzőmnek, hogy ott szeretnék indulni, mert soha nem voltam még ilyenen. Tőle függ, mindenesetre én mondtam neki, hogy szeretnék részese lenni a Nemzetközösségi Játékoknak.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.