Zárt kapuk mögött rendezik a sorsdöntő meccset az ukránok

A nemzetközi szövetség fegyelmi bizottságának döntése szerint az ukrán labdarúgó-válogatott októberi, utolsó hazai világbajnoki selejtezőjén zárt kapuk mögött kénytelen fogadni a lengyel csapatot.

WL
2013. 09. 28. 20:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukránokat azért büntette a FIFA, mert a San Marino elleni, szeptember 6-án Lvivben játszott hazai mérkőzésükön szurkolóik antiszemita transzparenseket feszítettek ki, s egyéb rasszista, neonáci megnyilvánulásokat tettek. A bizottság emellett elrendelte, hogy az ukránok a Lviv Arénában a következő, 2018-as világbajnoki selejtezősorozatban egyetlen meccset sem játszhatnak, illetve 45 ezer frank megfizetésére is kötelezte az ország szövetségét.

Az ukrán válogatott október 11-én fogadja a lengyel csapatot az utolsó előtti fordulóban, s a találkozó nagyon komoly téttel bír. A H csoportban jelenleg második helyen álló csapatnak 15 pontja van, eggyel kevesebb, mint az éllovas angoloknak, ugyanakkor a harmadik montenegrói együttes szintén 15 pontos, a negyedik lengyelek 13-at gyűjtöttek eddig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.