150 ezer emberért ugranak fejest a sportolóink

Öt városban rendezik meg az Úszók Éjszakáját október 29-én.

NT
2013. 10. 27. 8:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pikkelysömörrel élők sokszor esnek társadalmi előítélet áldozatául, az uszoda pedig tipikus példája azoknak a helyeknek, amelyeket a betegek inkább próbálnak elkerülni – annak ellenére, hogy a betegség egyáltalán nem fertőző. A kór közel 150 ezer embert érint Magyarországon – hívta fel a figyelmet az MTI-hez eljuttatott közleményében a szervező Magyar Dermatológiai Társaság.

A második Úszók Éjszakáján egészséges emberek állnak ki pikkelysömörrel élő társaikért egy úszóversenyen, s minden helyszínen népszerű sportolók is képviseltetik magukat, köztük Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, Szécsi Zoltán olimpiai és világbajnok vízilabdázó, Biczó Bence ifjúsági olimpiai bajnok úszó, Kanyó Dénes világbajnok búvárúszó, Novoszáth Melinda junior bajnok úszó és Molnár Tamás egyszeres világ- és olimpiai bajnok vízilabdázó.

A programban a budapesti MOM Sportközpont, Debrecen, Kaposvár, Pécs és Szeged egy-egy uszodája vesz részt, a belépés minden helyszínen díjtalan.

A rendezvény fővédnöke az Emberi Erőforrások Minisztériuma, fővárosi védnöke Pokorni Zoltán (Fidesz–KDNP), a XII. kerület polgármestere.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.