A Barcelona nyomában a Diósgyőr

Harmincnégy éves klubrekordot állított be a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Diósgyőri VTK azzal, hogy sorozatban hat mérkőzésen diadalmaskodott.

TK
2013. 10. 07. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét találkozó óta veretlen gárda legutóbb szombaton a Mezőkövesd együttesét győzte le 5–0-ra, ráadásul immáron 557 perce nem kapott gólt.

Demkó Norbert, a DVTK sajtófőnöke hétfőn az MTI érdeklődésére elmondta, a Diósgyőr legutóbb az 1978–1979-es – bronzéremmel záruló – bajnokságban produkált hasonló sorozatot. Akkor a Salgótarján (o, 1-0), a Vasas Izzó (i, 3-1), a Haladás (o, 6-1), a Dunaújváros (i, 2-1), a Csepel (o, 2-0), és az FTC (o, 1-0) ellen sikerült egymás után hatszor győznie.

Az első osztályban 1979. március 24-én győzött utoljára 5–0-ra a DVTK, akkor a Békéscsaba volt a szenvedő fél. Veretlenül viszont az elmúlt bajnokságban is sikerült hét mérkőzést hozni, akkor két győzelem mellett 5 döntetlen alkotta a sorozatot.

A góltalansági sorozat is rekord a klub történetében, így a kapus Ivan Rados is beírta magát az egyesület történelmébe, igaz, mivel a Kecskemét ellen Nenad Rajic védett, előbbi 540 perccel csúcstartó. Érdekesség, hogy a Diósgyőr sorozata európai szinten is figyelemre méltó, a kontinensen csak öt együttesnek van ennél hosszabb, jelenleg is tartó győzelmi szériája (például a Barcelonának vagy a AS Romának), és másik háromnak hat összecsapást számláló ilyen sorozata. Az említett nyolc, szintén száguldó alakulat között azonban egy sem akad, amely kapott gól nélkül húzott volna be hat találkozót zsinórban – jegyezte meg Demkó Norbert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.