A DVTK kiütötte a vendégeket a Borsod megyei rangadón

Elsősorban a második félidei remek játékával a Diósgyőr 5–0-ra nyert az 51. perctől emberhátrányban futballozó vendég Mezőkövesd ellen.

TK
2013. 10. 05. 16:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazaiak lendületesen kezdtek, de tíz perc után nekibátorodott az újonc gárda is. A kövesdiek szép támadásokat vezettek, Radosnak többször adódott alkalma igazolni jó formáját. Fél óra elteltével ismét a DVTK pillanatai következtek, egy szépségdíjas támadás végén elért góllal pedig meg is szerezte a vezetést.

Szünet után gyakorlatilag egy csapat maradt a pályán. A második gól – melyet a mezőkövesdi hálóőr kiállítása előzött meg – minden vitás kérdést eldöntött. A Diósgyőr nyomasztó fölénybe került, remek támadásokat vezetett, folyamatosan ostrom alatt tartotta a mezőkövesdi kaput. és látványos gólokat szerzett.

A DVTK egymás után a hatodik győzelmét aratta, mégpedig úgy, hogy remek sorozata alatt egy gólt sem kapott.

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd-Zsóry FC 50 (10)
Miskolc, 5000 néző, v.: Bognár
gólszerző: Futács (34., 54. – utóbbit 11-esből), Bacsa (66., 84.), Augusto (81.)
sárga lap: Pilibaitis (20.), Hegedűs D. (74.), Balajti (82.)
piros lap: Horváth T. (51.)

Diósgyőr: Rados – Eperjesi, Vadász, Kádár, Gohér – Abdouraman (Bacsa, 46.) – Barczi, Nikházi, Kostic (Elek Á., 46.), Gosztonyi (Augusto, 72.) – Futács

Mezőkövesd: Horváth T. – Búrány, Fotyik, Szalai, Éles – Kiss M., Farkas B., Hegedűs D. (Bagi, 87.) – Pilibaitis (Ficsór, 54.) – George (Balajti, 62.), Harsányi

Jól kezdett a Puskás Akadémia, már a 4. percben vezetést szerzett Lencse révén. A vendégeket a kényszerű cserék sem zavarták meg, sőt Lencse másodszor is lefutotta védőjét, és ismét betalált.

A hazaiak a második félidőben nagy mezőnyfölényben játszottak, ám a helyzeteiket nem tudták értékesíteni. A hajrában Frőhlich szépített, de ez kevés volt a pontszerzéshez.

PMFC-Matias – Puskás Akadémia 12 (02)
Pécs, 1200 néző, v.: Erdös
gólszerzők: Frőhlich (88.), illetve Lencse (4., 35.)

Pécs: Gőcze – Fodor, Romic, Lantos, Uzoma – Horváth A. (Koller K., 46.) – Szatmári L. (Rácz F., 73.), Frőhlich, Pölöskey P. (Márkvárt, 68.), Mohl – Grumic

Puskás Akadémia: Hajdúch – Papucsek (Margitics, 12.), Vaszicsku, Szekeres A., Tamás M. – Tóth B. (U. Nikolic, 23.) – Gallardo, Czvitkovics, Polonkai, Haraszti (Tischler, 82.) – Lencse

Sorozatban nyolcadik mérkőzését is megnyerte a Nyíregyháza a labdarúgó NB II-ben. A nyírségi együttes Sándor hajrában lőtt tizenegyesgóljával diadalmaskodott Sopronban, ezzel továbbra is pontveszteség nélkül áll a tabella élén.

Ness Hungary NB II, 8. forduló:
Soproni Vasutas – Nyíregyháza Spartacus 0–1 (0–0)
FGSZ Siófok – Ajka 0–3 (0–1)
Szigetszentmiklós – FC Tatabánya 3–0 (2–0)
Kisvárda – Kozármisleny 0–2 (0–0)
Cegléd – ZTE 0–1 (0–0)
Gyirmót – Békéscsaba 1–2 (0–1)

pénteken játszották:
Szolnoki MÁV FC – Dunaújváros 3–2 (2–2)

vasárnap játsszák:
Balmazújváros – Vasas 15.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.