A Ferencvárost szidták a lilák, fizethet a klub

Az Újpest labdarúgóklubjának 100 ezer forintot kell fizetnie szurkolói viselkedése miatt a magyar szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának keddi döntése értelmében.

TK
2013. 10. 01. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a testület azzal indokolta az ítéletet, hogy a lila-fehér drukkerek „jól hallhatóan, hosszabb ideig a Ferencvárossal kapcsolatos gyűlölködő rigmusokat skandáltak” a hétvégi, Pécs elleni bajnoki mérkőzésen.

A Mezőkövesd írásbeli figyelmeztetéssel megúszta a szimpatizánsai által skandált „megbotránkoztató rigmusokat”.

A játékvezető megsértéséért szintén százezres pénzbírságot kapott Bíró Péter, a pápaiak ügyvezetője, míg Glatz Lajos technikai vezetőt a kispadtól és az öltözőtől két soron következő NB I.-es mérkőzésre eltiltották.

Véber György, a Mezőkövesd vezetőedzője írásbeli megrovásban részesült, amiért nem nyilatkozott a sajtónak a bajnoki meccset követően.

A hétvégén kiállított futballisták közül Muhamed Besic (FTC) két, míg Szántai Levente (Mezőkövesd) és Aleksandar Trninic (DVSC) egy-egy mérkőzést kénytelen kihagyni. A testület tárgyalás megtartása után Vági András (Diósgyőr) korábbi kétmeccses eltiltását egyre mérsékelte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.